Vinul zilei: un vin roșu din Piedirosso, un soi exotic pentru piața românească, cu un stil aromatic gustativ popular peste tot în lume. Un vin prietenos, frumos șlefuit, care pune accent pe fruct

Vinul zilei: un vin roșu din Piedirosso, un soi exotic pentru piața românească, cu un stil aromatic gustativ popular peste tot în lume. Un vin prietenos, frumos șlefuit, care pune accent pe fruct
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 29 mar 2024

Flapper Girl Piedirosso 2019 de la crama Vernice este un vin roșu spectaculos, cotat de către criticul de vin italian Luca Maroni cu 99 de puncte.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Crama Vernice a fost fondată în regiunea Campania, Italia, cu scopul de a redescoperi vițele-de-vie locale, care aproape dispăruseră din peisajul agricol. Fiecare viță-de-vie autohtonă poartă caracteristici distinctive, care oferă vinurilor proprietăți organoleptice specifice.

Flapper Girl | Piedirosso 2019 este un vin roșu obținut din struguri Piedirosso, care dezvăluie arome de cireșe, coacăze, zmeură și mure sălbatice, urmate de note de condimente. Degustați acest vin la 14-16 grade Celsius, alături de paste, pizza, carne albă și roșie, supe de legume, mezeluri și brânzeturi.

Valentin Ceafalău: “Un sudist italian dintr-un soi exotic pentru piața românească, dar cu un stil aromatic gustativ atât de popular în rândul consumatorilor de la noi și de oriunde. Este tipul acela de vin de care te poți bucura, fără să te solicite prea mult, pentru că oferă totul direct, cu intensitate surprinzătoare! Îndrăzneț, fără să fie corpolent și taninos, ba din contră, vinul se prezintă aromatic în senzații de violete, de mure și coacăze negre, cu tonuri secundare de stafide, de frunze de tabac și pământ reavăn. Gustul prietenos este șlefuit, fructat și suculent, cu accent pe fruct, dar destul de bine echilibrat de aciditatea ridicată.  Pe final, alături de fructul negru bine definit lasă o tentă de condimente exotice, un pic de lemn dulce și parcă și un pic de grafit.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin