Volumul tăierilor ilegale în pădurile de stat administrate de Romsilva a înregistrat o scădere de 19,67% în primul semestru

Volumul tăierilor ilegale în pădurile de stat administrate de Romsilva a înregistrat o scădere de 19,67% în primul semestru
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 aug 2018

Volumul tăierilor ilegale în pădurile de stat administrate de Regia Națională a Pădurilor - Romsilva a înregistrat o scădere de 19,67% în primele șase luni ale anului, comparativ cu primul semestru din anul trecut, anunță reprezentanții regiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Astfel, în primul semestru din 2018 s-au înregistrat 15.623 de metri cubi tăiați ilegal în pădurile de stat administrate de Romsilva, față de 19.450 de metri cubi în perioada similară a anului trecut, se arată într-un comunicat de presă transmis, joi, de instituție, scrie News.ro.

"Se confirmă astfel tendința de diminuare semnificativă a volumului tăierilor ilegale în pădurile proprietate publică a statului, înregistrată în ultimii doi ani", menționează sursa citată.

Société Générale vinde diviziile din Albania și Bulgaria către grupul ungar OTP CITEȘTE ȘI Société Générale vinde diviziile din Albania și Bulgaria către grupul ungar OTP

De asemenea, în primele șase luni ale acestui an, angajații Romsilva au făcut 45.862 de acțiuni de control privind circulația materialului lemnos, pentru a preveni tăierile ilegale. Dintre acestea, aproape 9.000 au fost realizate împreună cu Poliția Română, alte peste o sută de controale fiind făcute la instalațiile de debitat masă lemnoasă.

În total, au fost constatate 813 infracțiuni silvice, fiind soluționate până în prezent 15, și peste 6.000 de contravenții silvice.

Valoarea totală a amenzilor a fost de 12.892.236 de lei, fiind confiscați 8.166 de metri cubi de lemn.

Valoarea totală a pagubelor provenite din tăieri ilegale și pășunat abuziv se ridică la 6.974.695 de lei, arată Romsilva.

În schimb, numărul agresiunilor asupra personalului silvic care asigură paza pădurilor se menține la un nivel ridicat, în primele șase luni ale anului fiind agresați 20 de angajați ai Romsilva, din care opt au avut nevoie de îngrijiri medicale.

"Îngrijorător este faptul că pentru prima oară s-au înregistrat cazuri în care grupuri infracționale au acționat premeditat împotriva personalului silvic, în județul Caraș- Severin trei angajați ai Romsilva fiind agresați și apoi amenințați de un grup specializat în furturi de material lemnos din zona Anina, iar în județul Suceava o proprietate a unui pădurar a fost incendiată de presupuși infractori, cazurile fiind cercetate în prezent de organele de cercetare penală", scrie în comunicat.

Regia Națională a Pădurilor - Romsilva administrează 3,14 milioane de hectare de păduri proprietatea publică a statului și asigură servicii silvice pe baze contractuale pentru aproximativ 1 milion de hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate.

viewscnt
Afla mai multe despre
romsilva
lemne