Washington dă în judecată Amazon

Washington dă în judecată Amazon
scris 25 mai 2021

Procurorul șef din Washington a deschis un proces împotriva Amazon, acuzat de obstrucționarea concurenței în comerțul online, potrivit AFP.

„Comportamentul Amazon și cota sa de piață dovedesc intenția sa de a construi un monopol și indică o probabilitate periculoasă de succes în dominarea distribuției pe internet”, detaliază plângerea procurorului Karl Racine, arată Hotnews.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

El critică gigantul comerțului electronic pentru că a împiedicat companiile să-și vândă produsele în altă parte cu prețuri mai mici decât pe platforma sa. El cere despăgubiri și măsuri pentru a interzice acest tip de practică în viitor.

"Amazon și-a folosit poziția dominantă pe piața de distribuție pe Internet pentru a câștiga cu orice preț", a spus el indignat pe Twitter.

Grupul din Seattle „își maximizează profiturile în detrimentul vânzătorilor și consumatorilor obligați să plătească prețuri artificiale ridicate, în timp ce dăunează concurenței și inovației”, continuă acesta.

VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Dan Fați, CEO Dacris: Firmele se pregătesc pentru revenirea angajaților la birouri. Tombole cu premii, ciocolată, mic dejun pentru cine vine la birou. Pandemia a sporit gradul de suprasolicitare de trei ori, la 25% CITEȘTE ȘI VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Dan Fați, CEO Dacris: Firmele se pregătesc pentru revenirea angajaților la birouri. Tombole cu premii, ciocolată, mic dejun pentru cine vine la birou. Pandemia a sporit gradul de suprasolicitare de trei ori, la 25%

Marile companii de tehnologie se confruntă cu presiuni fără precedent din partea autorităților SUA asupra practicilor lor considerate anticoncurențiale, după intervenții similare în Europa.

viewscnt
Afla mai multe despre
amazon
sua