Rețeaua Profi, în extindere puternică, a închiriat încă 20.000 metri pătrați de spații logistice, în Ploiești, de la unul dintre cei mai mari specialiști de pe piața imobiliară de logistică din Europa

Rețeaua Profi, în extindere puternică, a închiriat încă 20.000 metri pătrați de spații logistice, în Ploiești, de la unul dintre cei mai mari specialiști de pe piața imobiliară de logistică din Europa
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 mar 2018

Profi extinde centrul de distribuție de la Ploiești cu circa 20.000 de metri pătrați. Retailerul a încheiat un contract cu dezvoltatorul de spații logistice Logicor, care va construi spațiul suplimentar în acest an. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania deține la Ploiești depozite de circa 18.000 metri pătrați dezvoltate tot de Logicor, astfel că suprafața pe care le va ocupa în acest proiect va crește la aproape 40.000 de metri pătrați.

Profi a fost în utlimii 2 ani unul dintre cei mai activi chiriași de spații de logistică, nevoia de astfel de spații venind pe fondul extinderii puternice a rețelei de magazine. Astfel, Profi are, începând din 2016, un nou centru de distribuție la Cluj, de aproape 30.000 de metri pătrați, iar anul trecut dezvoltatorul belgian WdP a construit pentru retailer un centru de 32.000 de metri pătrați la Roman.

CONFIRMARE Tranzacție: Frații Comăniciu, foști proprietari ai Delaco, lasă lactatele și intră în imobiliare - au cumpărat un mare centru comercial, prima investiție în România a grupului britanic Miller CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Tranzacție: Frații Comăniciu, foști proprietari ai Delaco, lasă lactatele și intră în imobiliare - au cumpărat un mare centru comercial, prima investiție în România a grupului britanic Miller

Compania mai deține în Cluj-Napoca o unitate cu o suprafață de 11.500 metri pătrați (dry) și una de 2.250 metri pătrați pentru produse proaspete, un centru la Timișoara (fresh) de 2.800 metri pătrați și unul la Bolintin Vale, în județul Giurgiu (fresh) de 4.800 metri pătrați.

Profi a depășit recent pragul de 700 de magazine în România. Profi Rom Food, compania care administrează rețeaua, și-a planificat investiții de peste 50 milioane euro pentru acest an, cea mai mare parte în extinderea rețelei și a bazei logistice, urmând să ajungă la aproximativ 900 de unități.

Fondul de investiții Mid Europa a preluat rețeaua de magazine în noiembrie 2016 de la Enterprise Investors pentru 553 milioane euro, cea mai mare tranzacție din istoria retailului românesc, anunțată în premieră de Profit.ro.

CONFIRMARE Grupul LeasePlan, liderul pieței locale de leasing operațional după 10 ani de afaceri și printre marii jucători globali, intră în Timpuri Noi Square cu un centru de servicii CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Grupul LeasePlan, liderul pieței locale de leasing operațional după 10 ani de afaceri și printre marii jucători globali, intră în Timpuri Noi Square cu un centru de servicii

Logicor este unul dintre cei mai mari specialiști de pe piața imobiliară de logistică din Europa, cu un portofoliu de 13,6 milioane de metri pătrați, acoperind peste 17 țări. Strategia pan-europeană este susținută de birourile situate în 12 dintre cele mai importante piețe europene, printre care se numără Marea Britanie, Franța și Germania.

Anul trecut, compania a fost preluată de China Investment Corporation, un fond suveran chinez responsabil cu administrarea unei părți din rezerva valutară a Chinei.

viewscnt
Afla mai multe despre
profi
logistica
logicor
ploiesti