Rheinmetall a raportat o creștere a profitului operațional trimestrial și și-a confirmat previziunile pentru întregul an

Rheinmetall a raportat o creștere a profitului operațional trimestrial și și-a confirmat previziunile pentru întregul an
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 aug 2023

Rheinmetall a raportat o creștere a profitului operațional trimestrial și și-a confirmat previziunile pentru întregul an, deoarece beneficiază de cererea în creștere de arme și muniții, pe fondul războiului din Ucraina, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

CEO-ul Armin Papperger a declarat că Rheinmetall a primit primele comenzi majore, ceea ce înseamnă că guvernele au început să își respecte angajamentele de a accelera achizițiile militare, scrie News.ro.

”Recent am semnat contracte cu un volum de comenzi de peste 7 miliarde de euro într-o singură săptămână, un nou record pentru noi”, a menționat el.

VIDEO Primii turiști spațiali ai Virgin Galactic au ajuns în spațiu CITEȘTE ȘI VIDEO Primii turiști spațiali ai Virgin Galactic au ajuns în spațiu

Compania cu sediul la Duesseldorf a înregistrat câștiguri din exploatare de 118 milioane de euro în trimestrul al doilea, încheiat în iunie, în creștere față de 114 milioane de euro cu un an mai devreme și atingând așteptările medii ale analiștilor.

Vânzările consolidate ale Rheinmetall au crescut cu puțin peste 6%, până la aproximativ 1,5 miliarde de euro, fiind puțin sub așteptări.

Comenzile primite au crescut cu 17%, la aproximativ 30,1 miliarde de euro.

Rheinmetall este unul dintre cei mai mari producători de muniție din lume.

Obuzele de artilerie au avut o cerere deosebit de mare, deoarece Kievul trage aceste cartușe la o rată mai mare decât le pot produce companiile occidentale.

De asemenea, compania se ocupă de recondiționarea tancurilor și a altor vehicule pentru a fi utilizate de Ucraina și a lucrat pentru a stabili o nouă linie de producție pentru cartușele de 35 mm utilizate de tunurile antiaeriene Gepard din Kiev, primele cartușe trebuind inițial să fie livrate în iulie.

Tranzacție - Grupul ACP, care a contribuit la dezvoltarea unor afaceri ca Euroins, Amethyst și Carpatina, cumpără acțiuni la Medicales, inclusiv cu finanțare PNRR CITEȘTE ȘI Tranzacție - Grupul ACP, care a contribuit la dezvoltarea unor afaceri ca Euroins, Amethyst și Carpatina, cumpără acțiuni la Medicales, inclusiv cu finanțare PNRR

”Așa cum am promis, în curând vom livra în Ucraina muniția necesară urgent pentru tancurile antiaeriene Gepard”, a spus Papperger joi, fără a oferi detalii.

În timp ce compania valorifică boom-ul militar, afacerea de apărare reprezentând 70% din venituri, afacerile sale civile au înregistrat o încetinire a creșterii cauzată de ”contribuțiile negative la câștiguri” ale companiilor afiliate din Europa și China, se arată în comunicat.

Compania a remarcat că rezultatul a fost afectat și de costurile de circa 10 milioane de euro pentru restabilirea operațiunilor rezultate în urma unui atac cibernetic asupra sistemelor IT în afacerile civile, în aprilie 2023, precum și de prețurile mai mari ale materiilor prime.

viewscnt
Afla mai multe despre
rheinmetal
arme