ROCA Investments vrea să-și dubleze capitalul și să adauge portofoliului 10 noi companii

ROCA Investments vrea să-și dubleze capitalul și să adauge portofoliului 10 noi companii
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 23 apr 2020

Platforma de investiții și management ROCA, creată - cum a anunțat în premieră Profit.ro - de CITR Group împreună cu Dan Șucu, proprietarul grupului Mobexpert, frații Pavăl, proprietarii Dedeman, și producătorul de vagoane Astra Rail Industries din Arad, pentru restructurarea și dezvoltarea companiilor aflate în dificultate, vrea să-și dubleze în acest an capitalul social, de la 12,8 milioane de euro în prezent, prin atragerea de fonduri de la actualii acționari, dar și de la noi acționari. În plus, ROCA vrea să investească în 10 companii, cu patru fiind deja în negocieri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Într-o primă fază, majorarea de capital se va adresa actualilor acționari, diferența urmând să fie acoperită din fonduri atrase de la noi acționari. Investițiile preconizate vor fi adaptate noilor realități economice și vor viza sectoare strategice care pot fi motoare pentru reconstrucția economiei și unde ROCA Investments se poate implica", a declarat Rudi Vizental, directorul general al ROCA Investments.

Sfatul lui Dragoș Anastasiu pentru turiști: Faceți rezervări, plătiți avansuri și încheiați contracte cu anulare gratuită a sejurului. Sunt reduceri pentru cei ce rezervă acum CITEȘTE ȘI Sfatul lui Dragoș Anastasiu pentru turiști: Faceți rezervări, plătiți avansuri și încheiați contracte cu anulare gratuită a sejurului. Sunt reduceri pentru cei ce rezervă acum

El a adăugat că ROCA se află în negocieri cu patru companii, discuțiile fiind în diverse stadii.

"Vrem să înțelegem ce cumpăram, care sunt perspectivele companiei și ale domeniului în care activează. Domeniile în care vrem să investim, fără a ne limita la acestea, sunt agrifood (zona de procesare), logistică și servicii B2B", a spus Vizental.

ROCA Investments, parte a Impetum Group, a avut în 2019 un randament al investițiilor de 57%, ajungând să fie evaluată la o valoare cu 74% peste cea de la înființare, în 2018. 

Conform raportului de evaluare întocmit de către de evaluatorul independent certificat ANEVAR Veridio, pe baza datelor înregistrate la finalul anului trecut, valoarea de piață a capitalurilor proprii ale ROCA Investments este estimată la 22,3 milioane de euro, ceea ce reprezintă o creștere cu 74% față de valoarea contabilă.

viewscnt
Afla mai multe despre
roca
rndament
capital
investitii