Roche lansează un nou test destinat depistării anticorpilor pentru coronavirus

Roche lansează un nou test destinat depistării anticorpilor pentru coronavirus
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 apr 2020

Grupul farmaceutic Roche a creat un nou test destinat depistării anticorpilor pentru noul coronavirus, pe care intenționează să îl livreze pe piața britanică în luna mai, relatează The Guardian.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Testarea anticorpilor, care este deja utilizată în Germania, Coreea de Sud și Finlanda, este considerată o modalitate de ieșire a țărilor din carantină prin depistarea persoanelor care au avut boala Covid-19 și au dobândit un anumit nivel de imunitate, arată news.ro.

Roche, care este înregistrată în Elveția, a anunțat că până în luna iunie va putea să producă zeci de milioane de teste și că va crește producția cât mai curând posibil.

EXCLUSIV FOTO Biofarm pregătește valorificarea terenului pe care îl deține în centrul Bucureștiului. Aici poate fi construită o clădire cu opt etaje CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Biofarm pregătește valorificarea terenului pe care îl deține în centrul Bucureștiului. Aici poate fi construită o clădire cu opt etaje

Geoff Twist, director general al Roche Diagnostics UK and Ireland, a spus că ” Roche Diagnostics a lucrat zi și noapte pentru a dezvolta un test pentru anticorpi de calitate. În prezent colaborăm cu autoritățile din sectorul sănătății pentru a aproba noul test pentru anticorpi, iar obiectivul nostru este să începem să îl livrăm în Marea Britanie de la jumătatea lunii mai”.

Twist a mai spus că este esențial ca industria farmaceutică că colaboreze cu NHS pentru a reduce presiunile și a oferi soluții.

Guvernul britanic s-a referit anterior la testele pentru anticorpi ca la o posibilă soluție de relaxare a restricțiilor de mișcare și a distanțării sociale, dar că trebuie să identifice teste suficient de precise. Guvernul comandase luna trecută 3,5 milioane de teste, dar s-a dovedit că nu pot fi folosite pentru că rezultatele nu erau suficient de sigure.

viewscnt
Afla mai multe despre
roche
test