Aplicația de comunicare video Houseparty a avut 50 milioane de utilizatori noi în ultima lună

Aplicația de comunicare video Houseparty a avut 50 milioane de utilizatori noi în ultima lună
scris 16 apr 2020

Zoom nu este singura aplicație de comunicare video a cărei adopție a explodat în contextul pandemiei. Houseparty crește și ea exponențial, beneficiind și de un climat mult mai pozitiv decât Zoom.

Houseparty, aplicația de comunicare video cumpărată anul trecut de Epic Games, anunță că în luna martie a avut peste 50 milioane de utilizatori noi, o cifră care este de aproximativ 70 de ori mai mare decât înainte de pandemie.

28 milioane de instalări din această perioadă au avut loc pe smartphone-uri, conform Sensor Tower. Restul creșterii vine pe PC-uri, a căror utilizare a crescut și ea datorită izolării sociale.

VIDEO Apple a lansat iPhone SE, un smartphone puternic, dar cu design vechi CITEȘTE ȘI VIDEO Apple a lansat iPhone SE, un smartphone puternic, dar cu design vechi

Houseparty a ajuns cea mai populară aplicație din categoria Social în 82 de țări. În 16 de țări, a ajuns pe primul loc chiar în clasamentul general, unde a depășit inclusiv aplicațiile Google și Facebook.

Durata medie a apelurilor este de peste 60 de minute, iar în unele regiuni și peste 80 minute, conform datelor oficiale.

Cea mai mare creștere a venit din țările în care izolarea socială a fost mai drastică. De exemplu, în săptămâna 21 martie numărul de instalări a crescut în Italia de 423 de ori, iar în Spania de 2360 de ori față de media ultimului trimestru de anul trecut.

Spre deosebire de Zoom, Skype sau Meet, Houseparty se adresează utilizatorilor obișnuiți, în special celor tineri, venind cu jocuri și integrare pentru aplicații precum Snapchat. Utilizatorii Houseparty au în medie 23 de prieteni, iar aproape jumătate dintre aceștia se joacă în vreme ce vorbesc.

viewscnt
Afla mai multe despre
houseparty
video
chat
comunicare