Sam Altman este miliardar în dolari

Sam Altman este miliardar în dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 apr 2024

CEO-ul startup-ului OpenAI de inteligență artificială (AI) generativă, Sam Altman, este miliardar în dolari, potrivit revistei Forbes, o avere pe care o datorează altor investiții decât OpenAI, la care spune că nu deține nicio participație, potrivit AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității - Ediția a IV-a; parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Antreprenorul în vârstă de 38 de ani își datorează primele milioane de euro revânzării în 2012 a rețelei sociale Loopt, bazată pe partajarea geolocalizării, o companie pe care a co-fondat-o în 2005, la vârsta de 19 ani, arată Hotnews.

Exproprieri declanșate în București pentru parcuri și grădini CITEȘTE ȘI Exproprieri declanșate în București pentru parcuri și grădini

În prezent, activele antreprenorului de 38 de ani includ participații la rețeaua de socializare Reddit cu o valoare totală de 100 de milioane de dolari.

Fostul student la informatică de la Universitatea Stanford a investit, de asemenea, în compania Stripe, specializată în plăți, care este evaluată în prezent la 65 de miliarde de dolari, înaintea unei posibile oferte publice inițiale.

Mai mulți turiști în România. Țările din care au venit cei mai mulți străini CITEȘTE ȘI Mai mulți turiști în România. Țările din care au venit cei mai mulți străini

Sam Altman a mai investit 375 de milioane de dolari din banii săi în start-up-ul Helion, specializat în fuziune nucleară, și 180 de milioane de dolari în Retro Biosciences, o biotehnologie specializată în reprogramarea celulară.

Într-o postare pe blog publicată în 2014, el a susținut că și-a mărit de 100 de ori investițiile în cinci companii, inclusiv Stripe.

Sam Altman are participații directe în mai multe start-up-uri, dar se bazează și pe compania de investiții Hydrazine Capital, pe care a cofondat-o în 2012, și Apollo Projects, pe care a înființat-o împreună cu frații săi Max și Jack.

FOTO CONFIRMARE KIKO Milano a intrat în România CITEȘTE ȘI FOTO CONFIRMARE KIKO Milano a intrat în România

El a afirmat în mai multe rânduri, inclusiv într-un interviu acordat în martie 2023 cotidianului The New York Times, că nu deține nicio acțiune la OpenAI, evaluată la 80 de miliarde de dolari, potrivit cotidianului, la o vânzare de acțiuni din februarie.

Cofondată în 2015 de Sam Altman, OpenAI a fost catapultată pe orbită odată cu lansarea în noiembrie 2022 a interfeței de inteligență artificială generativă ChatGPT, care s-a poziționat în fruntea industriei.

În noiembrie, Sam Altman a fost înlăturat pentru scurt timp de la OpenAI de către consiliul de administrație, pentru ca apoi să fie repus în funcție mai puțin de o săptămână mai târziu, majoritatea angajaților amenințând că vor părăsi compania în semn de protest față de această demitere.

viewscnt
Afla mai multe despre
altman
openai