Societe Generale a obținut rezultate peste așteptări în trimestrul trei, susținute de operațiunile internaționale

Societe Generale a obținut rezultate peste așteptări în trimestrul trei, susținute de operațiunile internaționale
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 nov 2016

Societe Generale, proprietara BRD, a obținut rezultate peste așteptări în trimestrul al treilea, susținute de redresarea operațiunilor internaționale de retail și de trading, care au compensat declinul veniturilor pe piața franceză, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Banca franceză a beneficiat de revenirea operațiunilor din Europa de Est, în special în Rusia, unde afacerile au trecut pe profit datorită declinului provizioanelor pentru creditele neperformante, în urma măsurilor de restructurare, arată news.ro.

Profitul net al grupului a scăzut cu 2,4%, la 1,1 miliarde de dolari, în timp ce analiștii anticipau 745 de miliarde de euro.

BNP Paribas, cea mai mare bancă franceză, a raportat la rândul ei, săptămâna trecută, un profit peste așteptările analiștilor, datorită operațiunilor de trading.

Ca și BNP Paribas, SocGen renunță la activitățile mai puțin profitabile și reduce costurile la divizia de investment banking, pentru a compensa costurile mai mari provocate de reglementările mai stricte.

În primele nouă luni ale anului, numărul de angajați front office ai grupului a scăzut cu 3% la divizia de operațiuni bancare globale și de soluții pentru investitori.

La operațiunile de retail bancar din Franța, care asigură peste o treime din profitul SocGen, veniturile au scăzut cu 6% în trimestrul al treilea.

Veniturile totale ale SocGen au coborât cu 5,6%, la 6,01 miliarde de euro, depășind estimările analiștilor, de 5,91 miliarde de euro.

Raportul Tier 1, între capital și activele ponderate în funcție de risc, care măsoară capacitatea de a absorbi pierderi, a urcat  de la 11,1$ în iuniel la 11,4% la sfârșitul lui septembrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
brd
societe
profit