SolarEdge, cu sediul central în Israel și având venituri de peste 600 milioane dolari, a intrat în România cu un birou la Oradea și lansează o campanie de angajări

SolarEdge, cu sediul central în Israel și având venituri de peste 600 milioane dolari, a intrat în România cu un birou la Oradea și lansează o campanie de angajări
scris 13 apr 2018

Compania SolarEdge, cu sediul central la Herzliya (Israel) și având anul trecut venituri de peste 600 de milioane de dolari, a intrat în România cu o sucursală proprie, instalându-și biroul la Oradea și lansând acum o campanie de recrutare pe mai multe posturi, în principal pentru ingineri. SolarEdge este furnizor de soluții optimizate pentru instalații solare fotovoltaice, deservind clienți la nivel global.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Compania a fost prezentă și până astăzi pe piața locală, dar prin colaborare cu grupul canadian Celestica International, furnizor de componente aferente echipamentelor electronice pentru Alcatel, HP, Honeywell sau NEC, care deține din 2004 o fabrică în Borș, județul Bihor.

De ce este important: O astfel de operațiune poate presupune că SolarEdge își va dezvolta pe piața locală și o afacere proprie de producție, în contextul în care colaborarea cu această companie reprezintă unul dintre business-urile profitabile pentru Celestica.

Un furnizor american de software, cu afaceri anuale de aproape 100 milioane dolari și controlat de un fond de investiții cu ofertă pentru a prelua operațiuni Yahoo, a intrat în România CITEȘTE ȘI Un furnizor american de software, cu afaceri anuale de aproape 100 milioane dolari și controlat de un fond de investiții cu ofertă pentru a prelua operațiuni Yahoo, a intrat în România

Înființată în 2016, SolarEdge are astăzi aproximativ 1.000 de angajați și birouri în SUA, India, Italia, Olanda, Marea Britanie, Japonia, China, Franța, Turcia, Australia.

Compania își include în cartea de vizită faptul că a inventat o soluție inteligentă de invertor care a revoluționat modul în care este colectată și gestionată energia într-un sistem fotovoltaic solar, echipamentul său fiind instalat în sisteme fotovoltaice solare din 120 de țări. Ținta companiei este de a deveni principalul furnizor de soluții de invertor în toate segmentele de piață a energiei solare.

Compania chineză Dahua, locul 3 mondial, furnizor de aparate supraveghere video pentru Palatul Kremlin, Aeroportul Charles de Gaulle din Paris și Metroul Londonez, a venit în România CITEȘTE ȘI Compania chineză Dahua, locul 3 mondial, furnizor de aparate supraveghere video pentru Palatul Kremlin, Aeroportul Charles de Gaulle din Paris și Metroul Londonez, a venit în România

Anul trecut, SolarEdge a raportat venituri totale de 607 milioane dolari, în creștere cu 24% față de anul precedent. Pentru primul trimestru al acestui an, veniturile sunt estimate la 200 - 210 milioane dolari.

Grupul candian Celestrica, cu care SolarEdge colaborează la acest moment, are în România peste 1.000 de angajați, filiala locală a canadienilor fiind una dintre cele mai mari companii din județul Bihor.

La rândul său, pe finalul anului trecut, Celestica a început procedura de recrutare a peste 100 de angajați pentru fabrica din Borș, căreia recent i-a majorat capitalul social cu 10 milioane dolari.

În 2016, la afaceri de 1,15 miliarde de lei, cu peste 30% mai mult față de 2015, profitul net al companiei a atins 5,05 milioane de lei.

La nivel global, grupul canadian are o cifră de afaceri anuală de peste 6 miliarde dolari, din 40 de fabrici în 20 de țări, cu circa 43.000 de angajați, producând echipamente pentru Alcatel Lucent, HP, Honeywell și NEC.

viewscnt
Afla mai multe despre
solaredge
celestica
oradea