Stellantis și Samsung construiesc o a doua fabrică de baterii pentru vehicule electrice în Indiana

Stellantis și Samsung construiesc o a doua fabrică de baterii pentru vehicule electrice în Indiana
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 oct 2023

Producătorul auto Stellantis și grupul sud-corean Samsung vor construi o a doua fabrică de baterii pentru vehicule electrice în Kokomo, Indiana, orașul natal al președintelui sindicatului american United Auto Workers, Shawn Fain, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Liderul sindical negociază dur, în prezent, cu producătorii auto din Detroit General Motors, Ford Motor și Stellantis, compania mamă a Chrysler, pentru reprezentarea sindicală a noilor fabrici de baterii, scrie News.ro.

SURPRIZĂ Andreea Pipernea, fostul CEO al NN Pensii, este noul managing partner Exit by Choice, un startup care pregătește fondatori de afaceri pentru exit-uri CITEȘTE ȘI SURPRIZĂ Andreea Pipernea, fostul CEO al NN Pensii, este noul managing partner Exit by Choice, un startup care pregătește fondatori de afaceri pentru exit-uri

Stellantis și Samsung au declarat că a doua lor fabrică comună de baterii din Indiana este programată să se deschidă în 2027 și ar putea angaja 1.400 de lucrători.

Cele două companii ar avea o capacitate de producție anuală combinată de 67 de gigawați oră (GWh) la locul de producție din Indiana, a spus Samsung SDI, într-un comunicat.

Prima fabrică comună urmează să înceapă producția în primul trimestru al anului 2025.

Anunțul vine în timp ce Stellantis, grup care reunește mărcile de camionete Chrysler, Jeep și Ram din Detroit, face față pierderilor rezultate din aproape patru săptămâni de greve ale United Auto Workers la o fabrică Jeep din Toledo, Ohio și la depozitele de piese din Statele Unite.

Fain, care s-a alăturat UAW în calitate de muncitor la una dintre uzinele de propulsie Kokomo ale Chrysler, cere ca Stellantis, General Motors și Ford să-și includă fabricile de baterii pentru vehicule electrice în cadrul acordurilor-cadru ale sindicatului cu producătorii de automobile.

Digi ajunge cu fibra optică în casele a peste 1 milion de spanioli din Andaluzia CITEȘTE ȘI Digi ajunge cu fibra optică în casele a peste 1 milion de spanioli din Andaluzia

Stellantis și Ford au rezistat până acum, spunând că întreprinderile producătoare de baterii sunt entități separate, care au nevoie de costuri mai mici cu forța de muncă.

GM a fost de acord, vinerea trecută, să-și aducă operațiunile de baterii în joint venture sub contractul său principal de muncă, dar UAW și producătorul de automobile nu au dezvăluit detalii despre acord, inclusiv cât vor fi plătiți lucrătorii fabricii de baterii.

Muncitorii reprezentați de UAW de la fabrica de baterii GM din Lordstown, Ohio, în august, au câștigat majorări în medie de 25% și acum câștigă 20 de dolari pe oră, încă cu mult sub salariul maxim de 32 de dolari pe oră de la fabricile de asamblare ale GM.

Pentru Stellantis, o a doua fabrică de baterii din SUA va ajuta compania să respecte regulile de producție internă ale Legii de reducere a inflației din SUA, care guvernează subvențiile federale pentru vehicule electrice.

Luna trecută, Samsung SDI a declarat că intenționează să investească 2.700 miliarde de woni (2,01 miliarde de dolari) pentru a construi cea de-a doua fabrică mixtă de baterii cu Stellantis.

Stellantis, ale cărei mărci includ Peugeot, Jeep, Ram, Alfa Romeo, Citroen și Opel, a anunțat că va atinge 100% vânzări de mașini electrice în Europa și 50% mix electric de mașini și camionete ușoare în SUA până în 2030.

Pentru a realiza acest lucru, a spus că vrea să asigure o capacitate de producție a bateriilor de aproximativ 400 GWh.

viewscnt
Afla mai multe despre
ehicule electrice
stellantis
samsung