Superbet Group, pregătiri pentru IPO. Sacha Dragic renunță la funcția de Președinte al CA

Superbet Group, pregătiri pentru IPO. Sacha Dragic renunță la funcția de Președinte al CA

Hans-Holger Albrecht

Profit.ro
Profit.ro
scris 22 feb 2023

Superbet Group anunță numirea lui Hans-Holger Albrecht în calitate de Președinte al Consiliului de Administrație, decizie care confirmă intenția grupului de a se lista, în următorii ani, pe o piață internațională de capital.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Hans-Holger Albrecht are experiență în funcții de CEO, Președinte sau membru al Consiliilor de Administrație în cadrul unor companii internaționale, private sau listate la bursă. În prezent, Albrecht este Președinte al Consiliului de Administrație pentru Scout24 Group (platformă online de imobiliare), Președinte al Consiliului de Administrație și Investitor la Storytel (servicii de streaming pentru cărți audio și cărți electronice), fiind și membru în Consiliul de Administrație pentru Veon Ventures (comunicații și servicii digitale).

Startup-ul Youni își extinde echipa CITEȘTE ȘI Startup-ul Youni își extinde echipa

Cea mai recentă poziție deținută de Hans-Holger Albrecht a fost de CEO al Deezer, platformă globală de streaming de muzică. Anterior, acesta a fost Președinte și CEO al grupului internațional de telecom și media Tigo/Millicom International, care este prezent în 15 țări din America Latină și Africa.

De asemenea, Albrecht a deținut rolul de Președinte și CEO al Modern Times Group (MTG AB), companie de media din Scandinavia și Estul Europei.

În urma acestei decizii, Sacha Dragic, fondator și anterior Președinte al Consiliului de Administrație (CA), devine membru al CA.

“Această numire a venit ca rezultat al unui proces riguros de analiză a mai multor candidați cu realizări deosebit de convingătoare, în urma căruia Hans-Holger s-a dovedit a fi o alegere excepțională. Experiența sa vastă, în materie de guvernanță corporativă și management financiar, va ajuta organizația să crească și va contribui decisiv la intenția noastră de a deveni o companie listată pe piețele internaționale de capital”, a spus Sacha Dragic, fondator și membru al Consiliului de Administrație, Superbet Group.

Fondat în anul 2008, Superbet este o companie de tech & entertainment, fiind liderul industriei de pariuri sportive din România. De asemenea, grupul este prezent în 10 țări, cele mai importante piețe fiind în România, Belgia și Polonia.

Între acționarii grupului se află și gigantul american Blackstone, cel mai mare fond de investiții din lume, care a realizat, în 2019, o investiție strategică minoritară în valoare de 175 milioane Euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
superbet group
ipo