TeraSteel - exporturi de 58% în 2019. Companiile Grupului din România și Serbia, cele mai profitabile

TeraSteel - exporturi de 58% în 2019. Companiile Grupului din România și Serbia, cele mai profitabile
scris 11 mar 2020

TeraSteel, unul dintre cei mai importanți producători de panouri termoizolante, structuri zincate și hale la cheie din zona Europei Centrale și de Est (CEE), a înregistrat exporturi de 58% din cifra de afaceri în 2019 și continuă planurile de dezvoltare, atât pe piața din România, cât și pe cea din Serbia.

Cifrele la nivelul primului trimestru se aliniază strategiei aprobate, atât în ceea ce privește vânzările interne, cât și exportul. 

“Promovăm exportul pentru a reduce dependența României de importuri si pentru a reduce deficitul comercial care este in acest moment de peste 15 miliarde de euro. În pofida virusului COVID-19 care blochează spațiul media și atenția cetățenilor, angajații noștri din România, Slovacia, Ungaria, Macedonia, Polonia, Ucraina, Bosnia & Herțegovina și Serbia își continuă în mod normal activitatea de producție, vânzare și distribuție. În primele trei luni din an, atenția noastră a fost să ne îndeplinim cifrele bugetate, aducându-ne astfel aportul la dezvoltarea economică a țării, deoarece România trebuie să meargă înainte”, a declarat Cosmin Pătroiu, director general TeraSteel.

Toate patronatele din turism cer Guvernului scutiri și amânări la plata taxelor, pe fondul coronavirus. \ CITEȘTE ȘI Toate patronatele din turism cer Guvernului scutiri și amânări la plata taxelor, pe fondul coronavirus. "Dacă situația va mai dura o lună, 80.000 de angajați vor intra în șomaj."

În 2019, TeraSteel România și Serbia au înregistrat cea mai bună marjă de profitabilitate dintre companiile Grupului TeraPlast. Cifra de afaceri a segmentului de panouri termoizolante a crescut cu 18% față de anul precedent, ajungând la 308,8 milioane de lei. În ceea ce privește EBITDA, aceasta a înregistrat o creștere de 42% față de 2018, până la 37,6 milioane de lei.

La baza rezultatelor bune înregistrate în 2019 de TeraSteel, stau optimizările în achiziția de materii prime, precum și creșterea gradului de utilizare a capacității de producție din Serbia, unde compania încă are resurse importante de dezvoltare. Vânzările cantitative au crescut cu peste 30% în 2019, când TeraSteel a vândut peste 3,8 milioane de metri pătrați de panouri sandwich și 7,5 mii de tone de structuri zincate.

Pentru 2020, TeraSteel România și Serbia își propun o cifră de afaceri de peste 350 milioane de lei și o EBITDA de peste 44 milioane de lei. Totodată, compania își continuă direcția de dezvoltare a prezenței regionale prin consolidarea și extinderea rețelei de distribuție.

Cu o tradiție de 120 de ani, Grupul TeraPlast este în prezent cel mai mare producător român de materiale de construcții. Grupul este compus din companiile: TeraPlast, TeraSteel România și Serbia, Wetterbest, TeraGlass, TeraPlast Ungaria. Din aprilie 2019, activitatea de reciclare a Grupului se desfășoară în compania independentă TeraPlast Recycling.

Începând cu 2 iulie 2008, cea mai mare companie din Grup – TeraPlast SA - este listată la Bursa de Valori București.

viewscnt
Afla mai multe despre
terasteel
panouri termoizolante