Topul celor mai bogate țări din Europa. Germania depășește Regatul Unit, iar Rusia este în top 5. Ce țară din est mai este în liga bogaților

Topul celor mai bogate țări din Europa. Germania depășește Regatul Unit, iar Rusia este în top 5. Ce țară din est mai este în liga bogaților
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 feb 2024

În 2023, Germania a reușit să surclaseze Regatul Unit pentru poziția de lider în topul celor mai bogate țări din Europa, potrivit datelor World Population Review.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

În Europa se află câteva dintre cele mai prospere națiuni la nivel global, cu variații remarcabile în privința prosperității economice. Principala măsură folosită pentru a evalua bogăția națională, Produsul Intern Brut (PIB), arată că șase țări din Europa au depășit colectiv suma de 12,63 trilioane de euro în 2020, arată Adevărul.

FOTO Un român preia operațiunile Citi în Orientul Mijlociu și Africa CITEȘTE ȘI FOTO Un român preia operațiunile Citi în Orientul Mijlociu și Africa

În fruntea acestui grup se află Germania, cu un impresionant PIB de 3,85 trilioane de euro. În ciuda provocărilor economice din ultimii ani, Germania rămâne o forță stabilă în motorul economic al Europei.

Regatul Unit, recunoscut pentru influența sa istorică și puterea financiară, ocupă locul doi cu un PIB de 2,89 trilioane de euro. Chiar dacă nu a reușit să obțină prima poziție, puterea economică a Regatului Unit rămâne un actor cheie pe scena globală.

Franța este imediat în spatele Marii Britanii, cu un PIB de 2,64 trilioane de euro, ceea ce demonstrează rezistența economică a acestei țări și impactul său cultural. Italia ocupă poziția a patra cu un PIB de 1,91 trilioane de euro, consolidându-și poziția printre giganții economici ai Europei.

Cu toate că se întinde pe o arie teritorială vastă, atât în Europa cât și în Asia, Rusia este considerată o țară europeană datorită distribuției sale demografice. Cu un PIB de 1,61 trilioane de euro, Rusia se clasează pe locul cinci.

Spania, cu un PIB de 1.37 trilioane de euro, și Țările de Jos, cu 943,54 miliarde de euro, ocupă pozițiile șase și respectiv, șapte. Aceste țări continuă să joace roluri vitale în modelarea traiectoriei economice a Europei.

Elveția, Polonia și Belgia completează topul zece, fiecare cu cifre notabile ale PIB-ului. PIB-ul Elveției se situează la 781,31 miliarde de euro, cel al Poloniei la 728,68 miliarde de euro, iar cel al Belgiei la 542,74 miliarde de lire sterline.

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
tari bogate