Tranzacție - Alsendo, susținut de Abris, cumpără o nouă afacere în România

Tranzacție - Alsendo, susținut de Abris, cumpără o nouă afacere în România
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 19 apr 2023

Compania poloneză Alsendo, deținută de fondul de investiții Abris, unul dintre cei mai activi investitori privați de pe piața locală, a preluat compania românească Ecolet, o platformă logistică ce operează pe piața serviciilor de curierat, cu soluții dedicate industriei e-commerce, din segmentele B2B și B2C.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Platforma, lansată în 2019 și deținută acum tot de antreprenori poloneză, operează de un an și în Bulgaria, relevă datele analizate de Profit.ro.

Anul trecut a avut afaceri de 6,5 milioane lei și un profit net de 148.075 lei, cu 8 angajați.

Noua achiziție este semnată după ce Alsendo a preluat, anul trecut, platforma Zaslat.cz, care asigură intermediere în livrarea de colete către clienți persoane fizice și firme din Republica Cehă și Slovacia, iar la finele anului trecut a cumpărat pachetul majoritar de acțiuni la startup-ul românesc Innoship, dezvoltatorul soluției de tip SaaS (software as a service) cu același nume, care permite business-urilor din retail și ecommerce să administreze contracte de curierat.

Marcel Ciolacu: Trebuie să revenim pe o piață de energie reglementată pe o perioadă limitată de timp CITEȘTE ȘI Marcel Ciolacu: Trebuie să revenim pe o piață de energie reglementată pe o perioadă limitată de timp

Abris Capital Partners este unul dintre cei mai mari administratori de fonduri de investiții din Europa Centrală și de Est și controlează deja în România mai multe companii, precum Dentotal, preluat de la o familie de medici stomatologi cu investiții și în turism, Global Technical Group, unul dintre cei mai mari integratori de tehnologie din România, și Pehart Tec Grup, producător de hârtie.

În 2018, Abris a vândut Urgent Cargus, al doilea mare jucător pe piața românească de curierat, după FAN Curier.

În ultimii 10 ani, Abris a investit în companii locale de dimensiuni medii, cu bază solidă și cu potențial de dezvoltare. Abris investește într-o astfel de companie între 30 și 75 de milioane de euro, achiziționând de obicei pachetul majoritar de acțiuni. Orizontul mediu de investiție este de 3-5 ani, timp în care companiile din portofoliu beneficiază nu doar de accesul la capital suplimentar, ci și de expertiza echipei de investiții în managementul strategic și operațional.

viewscnt
Afla mai multe despre
alsendo
abris