Turcii de la Yildiz Entegre, unul dintre cei mai mari producători mondiali de plăci de lemn, deschid o fabrică în Argeș

Turcii de la Yildiz Entegre, unul dintre cei mai mari producători mondiali de plăci de lemn, deschid o fabrică în Argeș
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 mai 2017

Compania Yildiz Entegre a anunțat că va deschide o nouă fabrică de prelucrare a lemnului în România, în comuna Oarja, județul Argeș.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Investiția se ridică la 150 de milioane de euro și va crea 450 de locuri de muncă, fiind pregătită pe parcursul unui an.

Proiectul vizează în prima fază construirea unei fabrici de producție MDF (Medium Density Fibreboard este un material folosit în industria mobilei, de o calitate mai ridicată față de PAL) urmând ca ulterior investiția să fie dezvoltată prin producția de uși și parchet laminat. Se preconizează că produsele realizate în cadrul fabricii să fie livrate atât pe piața internă cât și la export.

Reprezentanții Yildiz Entegre estimează că aproximativ 80% din produse vor fi exportate.

Pentru realizarea proiectului, compania Yildiz Entegre a achiziționat un teren cu o suprafață de aproximativ 46 hectare.

FOTO Primul restaurant din București amplasat la o înălțime mai mare de 130 metri a fost deschis astăzi. Cât costă o masă acolo CITEȘTE ȘI FOTO Primul restaurant din București amplasat la o înălțime mai mare de 130 metri a fost deschis astăzi. Cât costă o masă acolo

Până în prezent, investitorul turc a lucrat în județul Ilfov.

Yildiz Entegre este unul dintre cei mai mari producători mondiali de plăci de lemn, cu o capacitate de producție de 8.500 mc pe zi. Compania are sediul la Kocaeli, Turcia.

Pe piața de mobilă din România, estimată la 700 de milioane de euro în 2015, se bat jucători precum Lemet, IKEA, Casa Rusu, Mobexpert, kika și Elvila.

viewscnt
Afla mai multe despre
yildiz entegre
fabrica
arges