Agenție de turism online: Orașele preferate de români în vara aceasta sunt Londra, Milano, Bruxelles, Roma și Paris

Agenție de turism online: Orașele preferate de români în vara aceasta sunt Londra, Milano, Bruxelles, Roma și Paris
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 sep 2019

Zborurile internaționale preferate de români în această vară au fost către țări precum Marea Britanie, cu peste 22,6 % din numărul total de bilete de avion achiziționate, aceasta fiind urmată de Italia (20%), Germania (13%) și Spania (9%), arată datele agenției online de turism eSky România.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Orașul preferat a fost Londra, urmat de Milano, Bruxelles, Roma și Paris, scrie News.ro.

De asemenea, Viena este clasată imediat după, în timp ce anul trecut era abia pe locul 28. Acest lucru este cel mai probabil legat de prețurile mai avantajoase din acest an, o medie de 83 euro față de 180 euro în 2018, arată datele companiei.

FOTO Complexul de lux Vila 23 Snagov, modernizat cu 15 milioane euro de acționarii Midocar, dar intrat în faliment, este din nou scos la vânzare, la un preț și mai mic CITEȘTE ȘI FOTO Complexul de lux Vila 23 Snagov, modernizat cu 15 milioane euro de acționarii Midocar, dar intrat în faliment, este din nou scos la vânzare, la un preț și mai mic

”Analiza arată că numărul de rezervări pentru perioada de vară depășește cu aproape 50% cele de anul trecut. Creșterea zborurilor internaționale fiind de 45,5% iar a celor interne de 66%”, spun reprezentanții eSky România.

52% din călătoriile în străinătate au fost cu sejururi de până la șapte zile, și aproape 33% - au durat între 7 și 14 zile. Peste 65% din rezervări au fost făcute prin intermediul dispozitivului mobil, cu 3,3% mai mult față de anul trecut.

”Astfel, se confirmă apetitul crescut al românilor pentru tehnologie și utilizarea de smartphone-uri pentru cumpărăturile online în domeniul turismului”, mai arată agenția online de turism.

În vara 2019, prețul mediu al biletelor de avion pentru zborurile internaționale a fost de 121 euro, în scădere cu 18 euro față de 139 euro în 2018. Italia a avut cele mai ieftine bilete din România cu o medie de 82 euro cost pe bilet.

Rezervările pentru destinații domestice au crescut cu 66% față de vara anului trecut.

Aeroporturile din care au decolat cele mai multe zboruri achiziționate în țară au fost: Henri Coandă din București cu 46,6%, Cluj-Napoca cu 15%, Timișoara cu aproape 14%, Iași 9%.

Prețul mediu al biletelor de avion pentru zborurile interne în sezon a fost de 72 euro, iar destinația Timișoara a avut cel mai mic cost mediu de 55 euro pe bilet.

În medie, cele mai mici prețuri ale biletelor pentru sezon au fost în lunile decembrie, mai și iunie, au raportat specialiștii eSky.

eSky România a avut un un venit net pe 2018 în valoare de 5,8 milioane de euro, la o valoare totală tranzacționată de 37 milioane de euro. Activă pe piața locală încă din 2009, aceasta este parte a grupului eSky, cu sediul central în Polonia. Grupul are 50 de piețe deschise în acest moment, atât în America de Sud, în America de Nord, cât și în Europa, Asia și Africa.

viewscnt
Afla mai multe despre
londra
milano
bruxelles
esky românia