Airbnb a contractat un nou împrumut de 1 miliard de dolari, la câteva zile după obținerea unei finanțări similare

Airbnb a contractat un nou împrumut de 1 miliard de dolari, la câteva zile după obținerea unei finanțări similare
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 apr 2020

Airbnb, a cărei activitate de închiriere a locuințelor este afectată puternic de pandemia de coronavirus care a blocat călătoriile la nivel global, și-a asigurat un nou împrumut de 1 miliard de dolari, la doar câteva zile după obținerea unei finanțări similare, a anunțat compania, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Între finanțatorii noului împrumut se află fondurile private Silver Lake, Apollo Global Management, Sixth Street Partners, Oaktree Capital Management și Owl Rock, au declarat mai multe surse apropiate situației, scrie News.ro

Silver Lake, unul dintre cei doi investitori în acordul de finanțare de acum două zile, este ”unul dintre cei mai mari contributori” în cadrul noului acord de împrumut, a spus una dintre surse.

Guvernul ia din rezervele ANCOM 700 milioane lei, cu argumentul combaterii epidemiei de coronavirus. Amânări la plată pentru operatori de comunicații electronice CITEȘTE ȘI Guvernul ia din rezervele ANCOM 700 milioane lei, cu argumentul combaterii epidemiei de coronavirus. Amânări la plată pentru operatori de comunicații electronice

Acordul prevede că acești creditori vor fi despăgubiți primii dacă Airbnb va intra în incapacitate de plată, au precizat sursele. Noul împrumutul este pe termen de cinci ani, cu o rată a dobânzii de 750 de puncte procentuale peste valoarea de referință Libor.

Reprezentanții Apollo, Oaktree, Silver Lake, Owl Rock și Sixth Street au refuzat să comenteze. Morgan Stanley și Goldman Sachs au acordat consultanță în contractarea împrumutului, a anunțat Airbnb.

Airbnb anunțase în septembrie anul trecut că intenționează să își listeze acțiunile în 2020. Compania nu a comentat public dacă turbulențele din industria călătoriilor vor avea impact asupra acestor planuri.

viewscnt
Afla mai multe despre
airbnb
turism