Aproximativ 180.000 de persoane au vizitat anul trecut Castelul Cantacuzino din Bușteni, din care 20% sunt străini

Aproximativ 180.000 de persoane au vizitat anul trecut Castelul Cantacuzino din Bușteni, din care 20% sunt străini
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 ian 2018

Aproximativ 180.000 de persoane au vizitat anul trecut Castelul Cantacuzino din Bușteni, în creștere cu circa 10% față de 2016, 20% fiind străini, a declarat pentru News.ro Diana Pârvulescu, PR-ul instituției.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

”Creșterea se datorează atât proiectelor diverse pe care le-am derulat în anul precedent, care au înseamnat expoziții, concerte, activități pentru copii, cât și campaniilor publicitare pe care le-am desfășurat. Acest procentaj, chiar dacă nu este foarte mare, reprezintă pentru noi o confirmare că turiștii se bucură de locația noastră și că evenimentele publice sau private pe care decidem să le organizăm sunt pe placul acestora”, a spus Diana Pârvulescu.

Numărul turiștilor străini se ridică la 20% din numărul total de vizitatori.

”Mare parte dintre străini vin organizați prin agențiile de turism și sunt din Europa, dar ne-am bucurat să avem vizitatori și din China, Japonia, Maroc, Tunisia, Argentina și Brazilia, toți fiind impresionați de priveliștea extraordinară asupra munților Bucegi și de istoria fascinantă a Castelului și a prințului Gheorghe Grigore Cantacuzino. În general, când avem grupuri de străini organizate, îi așteptăm cu țuică, pâine și sare și le pregătim în restaurantul nostru meniuri inspirate din gastronomia locală tocmai pentru a le arăta frumusețea țării noastre, nu doar a Castelului”, a adăugat reprezentantul Castelului Cantacuzino.

Un adolescent britanic a obținut acces la operațiuni secrete ale Statelor Unite din Afganistan și Iran, pretinzând că este șeful CIA CITEȘTE ȘI Un adolescent britanic a obținut acces la operațiuni secrete ale Statelor Unite din Afganistan și Iran, pretinzând că este șeful CIA

În ceea ce privește solicitările mai inedite venite din partea turiștilor străini, aici ar fi de la cine romantice la lumina lumânării pe balconul Castelului, brunch picnic pe pajiștea de lângă grotă până la cereri în căsătorie în turnul Cantacuzino.

”Am avut și turiști străini care ne-au rugat insistent să îi cazăm în sala de bal a Castelului, subliniind că nu vor nimic special. Ne-au povestit ce mult și-ar dori să se trezească cu priveliștea munților, iar noi le-am explicat că nu se poate. Desigur, și din punct de vedere gastronomic am avut cereri inedite, mai exact, un grup de străini a cerut organizarea unei degustări de peste 100 de vinuri românești asociate cu brânzeturi de pe plaiurile noastre”, a adăugat Diana Pârvulescu.

Referitor la obiectivele pentru acest an, ea spune că principalul obiectiv al Castelului Cantacuzino este derularea mai multor proiecte de interes pentru vizitatori.

”Totodată, vom continua să promovăm artiști plastici români, prin concursurile de proiecte pe care le organizăm pentru Galeria noastră de artă, iar vara aceasta pregătim un proiect îndrăzneț - 100 de ani România, 100 de sculpturi, 100 de zile - un proiect prin care sărbătorim centenarul Marii Uniri și în care o să-i invităm pe sculptorii români să-și înscrie lucrările”, a subliniat ea.

Castelul Cantacuzino din Bușteni, în stil neoromânesc, a fost construit în 1911 la cererea prințului Gheorghe Grigore Cantacuzino, fost ministru al României între 1899-1900 și 1904-1907.

viewscnt
Afla mai multe despre
castelul cantacuzino
busteni