Atenționare de călătorie transmisă de MAE: Greve în sectoarele de activitate aeriană, feroviară și portuară în Spania

Atenționare de călătorie transmisă de MAE: Greve în sectoarele de activitate aeriană, feroviară și portuară în Spania
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 apr 2019

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenționare de călătorie pentru Spania, unde în următoarele zile sunt programate greve în sectoarele de activitate aeriană, feroviară și portuară.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

MAE informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Spaniei că, în perioada 15-28 aprilie, sunt anunțate o serie de greve în transporturile aeriene și feroviare, scrie News.ro.

Peste 33 de milioane de turiști au vizitat Grecia, în 2018. Veniturile din turism au depășit 16 miliarde de euro CITEȘTE ȘI Peste 33 de milioane de turiști au vizitat Grecia, în 2018. Veniturile din turism au depășit 16 miliarde de euro

Astfel, a fost declanșată o grevă a personalului de securitate din Aeroportul Adolfo Suarez Madrid Barajas. Greva afectează serviciile de control de securitate și acces în zonele de îmbarcare din cele 4 terminale ale aeroportului. Se recomandă celor ce urmează să folosească acest aeroport să se prezinte din timp pentru realizarea formalităților de îmbarcare. Greva se va extinde, în 21 și 24 aprilie, la toate aeroporturile din Spania.

În perioadele 15-17 aprilie și 22-24 aprilie, piloții companiei aeriene Air Nostrum se vor afla în grevă. Astfel, o mare parte a zborurilor interne din Spania pe care această companie le efectuează în mod normal vor fi afectate. Se recomandă celor care au de efectuat un zbor intern în Spania să verifice din timp dacă urmează să călătorească cu această companie și dacă zborul este sau nu afectat de această grevă.

Începând din 17 aprilie, intră în grevă sindicatele din infrastructura feroviară, de la liniile de tren de mare viteză și lucrătorii din porturi. Se recomandă cetățenilor care au de făcut călătorii cu trenurile de mare viteză sau cu feriboturile din porturile spaniole să verifice din timp dacă le vor fi sau nu afectate planurile de deplasare.

În perioada 18-28 aprilie vor fi în grevă lucrătorii care asigură controalele de securitate în gările din Spania. În cazul călătoriilor cu trenul în Regatul Spaniei, se recomandă prezentarea mai din timp în gara de plecare, din cauză că timpii necesari efectuării controlului de securitate vor fi mult mai mari decât cel obișnuit.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Madrid: +34917344004, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanență al Ambasadei României în Regatul Spaniei: +34649656032.

MAE recomandă consultarea paginilor de Internet http://madrid.mae.ro, http://barcelona.mae.ro, http://bilbao.mae.ro; http://sevilla.mae.ro; http://ciudadreal.mae.ro, http://castellon.mae.ro; http://zaragoza.mae.ro, www.mae.ro și reamintește că românii care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația "Călătorește în siguranță" (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministerul afacerilor externe
spania
greva