„Ați dori să vizitați una dintre cele mai misterioase țări din lume?”: Rusia lansează sejururi de schi pentru Coreea de Nord

„Ați dori să vizitați una dintre cele mai misterioase țări din lume?”: Rusia lansează sejururi de schi pentru Coreea de Nord
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 ian 2024

Autoritățile din Ținutul Primorie, o regiune din Orientul Îndepărtat Rus, au anunțat că au lansat sejururi turistice pentru schi în Coreea de Nord, primele de acest fel organizate vreodată de Rusia, relatează The Moscow Times.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„Ați dori să vizitați una dintre cele mai interesante și misterioase țări din lume, Coreea de Nord?”, a întrebat guvernul regional din Primorie într-un mesaj distribuit pe rețelele de socializare disponibile în Rusia, scrie Hotnews.ro.

Taxa de reziliență climatică, adoptată de Grecia, din vara lui 2024. Cât vor plăti în plus turiștii CITEȘTE ȘI Taxa de reziliență climatică, adoptată de Grecia, din vara lui 2024. Cât vor plăti în plus turiștii

„Atunci grăbiți-vă și faceți-vă bagajele pentru un sejur de 5 zile”, a mai notat postarea, adăugând că primul grup de turiști care se înscriu va beneficia de o „ofertă unică” pe 9 februarie.

Agenția pentru cooperare internațională a guvernului local a precizat că șederea de 5 zile la stațiunea de schi Masikryong din Coreea de Nord va face parte dintr-un pachet turistic care include zboruri dus-întors între Vladivostok și Phenian, precum și pentru orașul-port Wonsan.

Doritorii vor fi cazați la hoteluri de 4 și 5 stele, costul total al sejurului urmând a se ridica la 750 de dolari, potrivit agenției TASS, care citează autoritățile locale din Primorie.

Turiștii ruși, invitați în Coreea de Nord după ce Europa le-a închis porțile

Masikryong este prima stațiune de schi construită la ordinele lui Kim Jong Un cu scopul expres de a genera venituri prin atragerea de turiști străini.

Oleg Kozhemyako, șeful regiunii Primorie, a declarat că a bătut palma cu oficialii nord-coreeni pentru organizarea acestor sejururi în timpul vizitei pe care Kim Jong Un a efectuat-o în Rusia în septembrie anul trecut.

VIDEO Accident grav într-o cunoscută stațiune de schi din Austria: telecabină prăbușită și cel puțin patru răniți CITEȘTE ȘI VIDEO Accident grav într-o cunoscută stațiune de schi din Austria: telecabină prăbușită și cel puțin patru răniți

La momentul respectiv Kozhemyako i-a îndemnat public pe părinții din regiunea pe care o conduce să își trimită copiii în așa-numitele „tabere de pionieri” din Coreea de Nord, o ofertă care nu a încântat foarte multă lume.

Autoritățile și agențiile ruse de turism au încercat în ultimii doi ani să găsească destinații alternative pentru locuitorii țării, după ce unele dintre favoritele lor au devenit inaccesibile ca urmare a închiderii spațiului aerian al UE pentru avioanele din Rusia imediat după începerea invaziei din Ucraina.

Alte țări europene precum Grecia au luat ulterior măsuri suplimentare pentru a împiedica intrarea turiștilor ruși pe teritoriul lor prin țări terțe precum Turcia.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
coreea de nord