Australia primește turiștii internaționali, după aproape doi ani în care granițele au fost închise din cauza Covid-19

Australia primește turiștii internaționali, după aproape doi ani în care granițele au fost închise din cauza Covid-19
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 feb 2022

Australia primește de luni turiștii internaționali, după aproape doi ani în care granițele au fost închise din cauza Covid-19, bazându-se pe rata ridicată de vaccinare, pe măsură ce numărul infecțiilor este în scădere, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

”Așteptarea s-a încheiat”, a declarat prim-ministrul Scott Morrison duminică, la Aeroportul Internațional Melbourne, scrie News.ro

Franța, pe primul loc în topul destinațiilor de călătorie pentru europeni în primul semestru. Unde găsim România CITEȘTE ȘI Franța, pe primul loc în topul destinațiilor de călătorie pentru europeni în primul semestru. Unde găsim România

Deschiderea Australiei pentru turiști este cel mai clar exemplu de până acum al trecerii guvernului de la o abordare strictă de zero-Covid la a trăi cu virusul și a vaccina publicul pentru a minimiza decesele și bolile grave.

Cele mai multe dintre cele 2,7 milioane de infecții cu coronavirus din țară au avut loc de când a apărut varianta Omicron, la sfârșitul lunii noiembrie.

Dar cu una dintre cele mai ridicate rate de vaccinare din lume, cu peste 94% dintre persoanele cu vârsta de cel puțin 16 ani care au primit două doze, au existat puțin sub 5.000 de decese, o fracțiune din ratele observate în multe alte țări dezvoltate.

Duminică, țara a înregistrat peste 16.600 de cazuri de coronavirus, înainte ca toate zonele să fi fost raportate, și cel puțin 33 de decese, în principal în cele mai populate trei stat,  New South Wales, Victoria și Queensland.

Rămâne de văzut dacă vizitatorii se vor întoarce pe insula continent, numită ”fortăreața Australia” din cauza controalelor sale stricte la frontieră.

Guvernul speră să stimuleze un sector de creștere înainte de pandemie, al cărui produsul intern brut a crescut cu 3,4% în 2018-2019, comparativ cu creșterea PIB-ului de 1,9%.

Australia se redeschide treptat din noiembrie, mai întâi permițând australienilor să călătorească și să iasă din țară, apoi acceptând studenți internaționali și unii lucrători.

De luni, vot putea intra călători pentru agrement și mai mulți călători în interes de afaceri.

Turiștii complet vaccinați nu vor fi nevoiți să intre în carantină, dar cei care nu au primit două doze vor avea nevoie de o scutire de călătorie pentru a intra în țară și vor fi supuși cerințelor de carantină de stat și de teritoriu.

viewscnt
Afla mai multe despre
australia
turism