Austria frânează turismul introducând carantina obligatorie

Austria frânează turismul introducând carantina obligatorie
scris 2 dec 2020

Austria va impune o perioadă de carantină obligatorie de 10 zile tuturor persoanelor care doresc să intre în țară, cu posibilitate de efectuare a unui test coronavirus după 5 zile și ieșire mai devreme din izolare dacă rezultatul acestui test este negativ.

FOTO “There ain’t no such thing as a free lunch” - Milton Friedman CITEȘTE ȘI FOTO “There ain’t no such thing as a free lunch” - Milton Friedman

Decizia a fost anunțată în această seară de cancelarul Sebastian Kurz și are scopul de a limita numărul turiștilor dornici să vină la schi în Austria. Restricția este valabilă din 7 decembrie, pentru 30 de zile, și va fi aplicată în cazul statelor cu o rată de infectare de peste 100 noi cazuri la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile, categorie în care se încadrează majoritatea țărilor europene.

Huawei AppGallery la un an de la lansare: Peste 1.000 de aplicații românești și zeci de mii de utilizatori activi CITEȘTE ȘI Huawei AppGallery la un an de la lansare: Peste 1.000 de aplicații românești și zeci de mii de utilizatori activi

Restaurantele și hotelurile vor rămâne închise până în prima săptămână a lunii ianuarie.

Este pentru prima dată când Austria introduce carantina pentru toate persoanele, indiferent de țară și dacă au sau nu un test negativ COVID-19. Până la acest moment, carantina a fost impusă în Austria doar persoanelor din afara UE, pentru cele din interiorul Uniunii fiind acceptată prezentarea unui test negativ ca unică condiție pentru intrare.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
austria
turism
schi