FOTO Surpriză: În plină pandemie, easyJet decide să revină în România, pe care a abandonat-o de două ori

FOTO Surpriză: În plină pandemie, easyJet decide să revină în România, pe care a abandonat-o de două ori
Ovidiu Bărbulescu
Ovidiu Bărbulescu
scris 23 nov 2020

Operatorul aerian britanic low-cost easyJet revine în România, după ce anterior a renunțat de două ori la a mai opera curse pentru piața românească.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

easyJet va reveni în România prin cursa București-Milano, programată deja să fie lansată din 23 aprilie.

CITEȘTE ȘI Avantaj Client 8.087 euro TVA inclus pentru Sprinter 314 CDI Furgon, 11 mc, cu tracțiune față. Îndreaptă-te spre reușită!

Operatorul britanic a început deja să își facă reclamă în acest sens pe străzile Capitalei, conform datelor Profit.ro.

FOTO Surpriză: În plină pandemie, easyJet decide să revină în România, pe care a abandonat-o de două ori

Pe piața din România mai operează în principal companiile low-cost Wizz Air, Ryanair, Blue Air.

easyJet a intrat în România în 2007, cu zboruri din București spre Milano și Madrid, iar ulterior a introdus și curse spre Londra. A renunțat la toate aceste curse etapizat, până în 2011. La acel moment, în spațiul public au fost invocate costuri operaționale mari generate de taxe de la Aeroportul Henri Coandă - Otopeni. 

EXCLUSIV Fotografii inedite și secretele noilor Sandero și Logan. Cum a fost Dacia la un pas să depășească Renault Clio CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Fotografii inedite și secretele noilor Sandero și Logan. Cum a fost Dacia la un pas să depășească Renault Clio

În 2013, operatorul aerian a revenit în România, cu o cursă spre Londra, la care a renunțat însă un an mai târziu.

Fondatorul easyJet este antreprenorul greco-cipriot Stelios Haji-Ioannou, fiul unui magnat naval, care mai deține brandurile easyHotel, easyBus, easyCar, easyProperty, easyOffice, easyFoodstore, easyCoffee, easyMoney și easyGym, prin intermediul companiei easyGroup, cu sedii în Monaco și Londra.

În urmă cu doi ani, acesta a anunțat că dă în judecată Netflix din cauza titlului serialului Easy”, a cărui acțiune are loc în Chicago, argumentând că încalcă peste 1.000 de mărci pe care le-a înregistrat în Europa.

În primăvara acestui an, la scurt timp după izbucnirea pandemiei de coronavirus, easyjet a anunțat că intenționează să concedieze până la 30% din forța sa de muncă (4.500 de angajați) și să-și reducă flota de avioane, pentru a se adapta noilor condiții.

easyJet are peste 15.000 de angajați în opt țări din Europa.

FOTO BMW a revărsat un val de noutăți într-o singură zi: Serie 5, Serie 6 GT, Mini Countryman și X2 PHEV CITEȘTE ȘI FOTO BMW a revărsat un val de noutăți într-o singură zi: Serie 5, Serie 6 GT, Mini Countryman și X2 PHEV

Compania anunța că își va reduce flota la aproximativ 302 aeronave până la finalul anului 2021, cu 51 de avioane mai puțin decât previziona înainte de epidemie. 

viewscnt
Afla mai multe despre
easyjet
romania
londra