Autoritatea Națională pentru Turism a amendat agențiile de turism și hotelurile cu 1,7 milioane lei în primele zece luni

Autoritatea Națională pentru Turism a amendat agențiile de turism și hotelurile cu 1,7 milioane lei în primele zece luni
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 nov 2016

Autoritatea Națională pentru Turism a aplicat 79 de amenzi în valoare de 1,72 milioane lei în primele zece luni ale acestui an, sancționând agențiile de turism, hotelurile și pârtiile de schi pentru neregulile constatate, și a retras 1.089 de licențe de turism, potrivit datelor transmise de instituție, la solicitarea News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Direcția generală control și autorizare turism din cadrul ANT a efectuat 400 de acțiuni de control în primele zece luni ale anului, în structurile de cazare, structurile de alimentație publică, la agenții de turism și pârtii de schi.

ANT a retras în perioada menționată 16 certificate de clasificare și 1.089 licențe de turism și a emis 115 sancțiuni cu avertisment.

"Deficiențele constatate au fost funcționarea agențiilor de turism fără deținerea poliței de asigurare, nerespectarea obligațiilor asumate prin contractul încheiat cu turiștii și nerespectarea criteriilor în baza cărora s-au eliberat licența și/sau anexa la aceasta", arată datele transmise News.ro.

Profit cu 30% mai mare pentru societatea Turism Felix, care operează 5 hoteluri în Băile Felix CITEȘTE ȘI Profit cu 30% mai mare pentru societatea Turism Felix, care operează 5 hoteluri în Băile Felix

În ceea ce privește neregulile găsite la structurile de cazare și de alimentație publică, acestea funcționau fără certificat de clasificare sau nu au asigurat funcționarea la categoria sau tipul de structură de primire turistică menționate în certificatul de clasificare.

În alte situații, acestea funcționau cu o altă structură a spațiilor decât cea stabilită prin anexa certificatului de clasificare ori nu au completat fișele de anunțare a turiștilor cazați.

ANT a aplicat sancțiuni și la pârtiile de schi, din cauză că funcționau fără a fi omologate sau pentru că nu asigurau indicatoarele de semnalizare, balizele și mijloacele de protecție la obstacolele periculoase.

În 14 noiembrie, în România existau 2.577 de agenții de turism licențiate.

Anul trecut, ANT a aplicat 145 de amenzi în valoare de 3,82 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
ant
amenzi
agentii de turism