Avertisment de pe litoral: Drumul cu mașina în minivacanța de Sfânta Maria va fi calvarul turiștilor, vor ajunge mai greu aici decât în Antalya sau insulele grecești

Avertisment de pe litoral: Drumul cu mașina în minivacanța de Sfânta Maria va fi calvarul turiștilor, vor ajunge mai greu aici decât în Antalya sau insulele grecești
scris 14 aug 2019

În minivacanța de Sfânta Maria, programată pentru intervalul 15-18 august 2019, turiștii români vor ajunge cu mașina mai ușor pe litoralele grecesc și turcesc decât pe cel românesc, din cauza aglomerației de pe drumurile depășite tehnic și moral și care nu mai fac față fluxului tot mai mare de turiști, atenționează Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR). Aceasta estimează că atât joi, la dus, cât și duminică, la întors, turiștii vor face între ieșirea de pe autostradă și sudul litoralului în jur de două ore - două ore și jumătate.

"Drumul spre litoral în minivacanța de Sfânta Maria va fi calvarul turiștilor. Vor sta ore întregi în trafic atât joi, la dus, cât și duminică, la întors, din cauza drumurilor subdimensionate traficului intens dintre stațiuni. Drumul dintre Constanța și sudul litoralului este la fel de aglomerat în vârf de sezon ca Valea Prahovei - aceleași ambuteiaje și traficul la fel de mare", spune pentru Profit.ro Dragoș Răducan, prim-vicepreședinte FPTR.

El afirmă că din ce în ce mai mulți turiști vin în sudul litoralului datorită prețurilor mai mici și pe fondul faptului că Mamaia nu mai oferă condițiile de stațiune, ci a devenit un cartier din ce în ce mai luxos. Acest weekend prelungit va reprezenta cea mai aglomerată perioadă a actualului sezon pe litoral. 

Noile confesiuni de pe litoral: Soacra nu mai e copil CITEȘTE ȘI Noile confesiuni de pe litoral: Soacra nu mai e copil

Potrivit oficialului federației, de la ieșirea de pe autostradă și până în stațiunile din sudul litoralului, turiștii care folosesc mașina vor parcurge, joi, în jur de două ore - două ore și jumătate, și la fel va fi și duminică, la întoarcerea spre casă. "Mă aștept ca, joi, ambuteiajul să înceapă de pe autostradă, iar duminică, la întoarcere, coloanele de mașini să se formeze începând din dreptul comunei Tuzla și să țină până la ieșirea pe autostradă. Guvernele care s-au tot perindat la conducerea României fac ca sudul litoralului să fie mai greu accesibil pentru turiști decât Antalya sau insulele grecești", crede Răducan.

FPTR a solicitat tuturor guvernelor din ultimii 15 ani să aprobe construirea unei căi noi și moderne de acces care să lege sudul litoralului direct de autostada A2, evitând aglomerația din localitățile Agigea, Eforie și Tuzla.

viewscnt
Afla mai multe despre
litoral
sfanta maria
weekend
aglomeratie
fptr