Bucureștiul va fi promovat ca destinație de city break

Bucureștiul va fi promovat ca destinație de city break
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 dec 2022

Municipiul București urmează să încheie un protocol cu Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, conform unei hotărâri aprobate în ședința Consiliului General al Capitalei. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Protocolul vizează finanțarea și realizarea în comun a unor acțiuni și proiecte de interes public în domeniul turismului, îmbunătățirea imaginii și creșterea notorietății României ca destinație turistică „prin promovarea brandului turistic național și implicit a Municipiului București ca destinație turistică de city break", arată Agerpres.

FOTO One United Properties achiziționează o clădire lângă Ateneu și hotelul lui Copos pentru a o transforma în hotel. Tot acolo vrea apartamente de lux CITEȘTE ȘI FOTO One United Properties achiziționează o clădire lângă Ateneu și hotelul lui Copos pentru a o transforma în hotel. Tot acolo vrea apartamente de lux

Reprezentanții ministerului și cei ai municipalității vor colabora în vederea stabilirii unor acțiuni de promovare reciprocă. Totodată, ministerul va acorda gratuit dreptul de utilizare a mărcilor „România explorați Grădina Carpaților" și „Romania explore the Carpathian garden", în vederea promovării țării noastre ca destinație turistică și în scop publicitar.

Ministerul va mai acorda municipalității bucureștene dreptul de a utiliza producții audiovizuale în limba română și nu numai, din categoriile activități și aventură, city breaks, turism rural.

Protocolul se încheie pentru un an, cu posibilitatea prelungirii prin act adițional, scrie Agerpres.

Conform raportului de specialitate, la începutul lunii septembrie, Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a transmis o adresă Primăriei, informând-o că au fost demarate acțiunile specifice unei campanii de promovare reciprocă între București și Sevilla, prin panotaj.

De asemenea, ministerul a transmis o propunere de protocol de colaborare având ca obiect stabilirea cadrului general pentru proiecte care să promoveze turismul în România, în general, și în București, în special.

Potrivit datelor oferite de Institutul Național de Statistică, în primele 11 luni din 2019, în București a fost înregistrat un număr de circa 1,9 milioane de sosiri turiști. În Capitală, în anul 2019, cele mai multe sosiri de turiști străini cazați în structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare au provenit din Israel (154. 940), Italia (83.011), Regatul Unit (72.166), Germania (71.495), Franța (65.006).     

viewscnt
Afla mai multe despre
bucurești
city break