China a instalat cronometre pentru toalete la un obiectiv turistic din patrimoniul UNESCO

China a instalat cronometre pentru toalete la un obiectiv turistic din patrimoniul UNESCO
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 iun 2024

Cu 51.000 de statui sculptate în 252 de peșteri și nișe în urmă cu aproximativ 1.500 de ani, Grotele budiste Yungang din China sunt, incontestabil, o atracție spectaculoasă. Însă, în ultimele zile, toaletele din acest sit înscris pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO au atras mai multă atenție decât priveliștile, scrie CNN.

Un videoclip distribuit recent pe diverse site-uri chineze de știri și de socializare arată un set de cronometre instalate deasupra unui rând de cabine de toaletă dintr-o toaletă pentru femei, fiecare cabină primind propriul contor digital, arată G4Media.ro

Urmărește-ne și pe Google News
EXCLUSIV Plafonarea tarifelor RCA a adus o explozie printre asigurători: rezultatul net al industriei - cel mai ridicat din ultimii 34 de ani CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Plafonarea tarifelor RCA a adus o explozie printre asigurători: rezultatul net al industriei - cel mai ridicat din ultimii 34 de ani
Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Atunci când o cabină este neocupată, ecranul LED pixelat afișează cuvântul „gol” scris cu verde. În cazul în care este folosită, afișează numărul de minute și secunde în care ușa a fost încuiată.

„Nu vom da oamenii afară la jumătatea drumului”

Videoclipul original ar fi fost realizat de un vizitator care l-a trimis la Xiaoxiang Morning Herald, un ziar local de stat. „Mi s-a părut destul de avansat din punct de vedere tehnologic, astfel încât nu trebuie să stai la coadă afară sau să bați la ușa băii”, a declarat vizitatorul, citat de ziar. „Dar mi s-a părut, de asemenea, un pic jenant. M-am simțit ca și cum aș fi fost monitorizat”.

Un membru al personalului de la obiectivul turistic ar fi declarat pentru Xioxiang Morning Herald că temporizatoarele au fost instalate pentru a face față creșterii numărului de vizitatori, și asta include și facilitățile din interiorul sitului turistic.

„Nu sunt acolo pentru a controla duratele în care puteți folosi toaletele”, a declarat membrul personalului, citat de ziar.

„Este imposibil ca noi să dăm pe cineva afară [din toaletă] la jumătatea drumului. Și nu stabilim o limită de timp, cum ar fi cinci sau zece minute, de cât timp cineva ar putea folosi toaletele”.

Nanchang Evening News, un ziar de stat, a citat un membru al personalului parcului, care a declarat că temporizatorul este în funcțiune de la 1 mai anul acesta și este în primul rând o măsură de siguranță, „asigurând bunăstarea tuturor oaspeților, în cazul în care unii dintre ei folosesc toaleta pentru o perioadă prelungită și apare o urgență”.

Vestea a stârnit numeroase dezbateri pe site-urile de socializare din China.

Unii internauți de pe populara platformă de micro-blogging Weibo au susținut noile cronometre, spunând că acestea ar descuraja vizitatorii să stea și să dea scroll pe telefoanele mobile în timp ce se află în cabine.

FOTO Lanț de restaurante cu cea mai rapidă ascensiune din Canada, condus de cel mai tânăr manager din NHL și având în portofoliu zeci de francize ale celebrelor Wendy\'s și Tim Hortons, intră în România CITEȘTE ȘI FOTO Lanț de restaurante cu cea mai rapidă ascensiune din Canada, condus de cel mai tânăr manager din NHL și având în portofoliu zeci de francize ale celebrelor Wendy's și Tim Hortons, intră în România

„Un sit turistic nu este un birou – cine și-ar petrece timpul în toalete? Este cu adevărat necesar?”, a spus un internaut. „De ce nu cheltuiesc banii pentru a construi mai multe toalete?”, a spus altul. Alții au spus că i-ar ajuta pe cei care au urgențe medicale reale și care nu pot apela la asistență.

Număr record de vizitatori

Înscrise în patrimoniul mondial UNESCO în 2001, Grotele budiste Yungang reprezintă una dintre cele mai mari atracții din provincia Shanxi din nordul Chinei. Zona pitorească a avut3 milioane de vizitatori în 2023, un record pentru acest sit turistic și o creștere semnificativă față de al doilea cel mai aglomerat an, în 2019 (cu 1,98 milioane de vizite).

Iar Yungang Buddhist Grottoes a modernizat mai mult decât toaletele sale. În ultimii ani, oficialii au introdus noi spectacole și au adăugat noi mini-atracții în interiorul zonei pentru a-i spori atractivitatea.

viewscnt
Afla mai multe despre
china
unesco
toalete