Circa 40% din rezervările făcute early-booking în Deltă au fost anulate

Circa 40% din rezervările făcute early-booking în Deltă au fost anulate
scris 11 mar 2020

Circa 40% din rezervările făcute în sistem early-booking în Delta Dunării au fost anulate, pe fondul cazurilor de infecție cu noul coronavirus, aproape 45% din sosirile de nave de croazieră fluvială în Portul Tulcea anunțate pentru acest an au fost anulate, iar transportatorii rutieri ocazionali susțin că vor începe disponibilizările în mai dacă Guvernul nu adoptă măsuri de relaxare fiscală în domeniu.

Președintele Asociației de Management a Destinației Turistice Delta Dunării (AMDTDD), Cătălin Țibuleac, a declarat că a solicitat tuturor operatorilor din rezervație situația în ceea ce privește efectele pe care le are situația de la nivel național privind infecțiile cu Covid-19, dar și măsurile așteptate din partea Guvernului, scrie Agerpres.

Guvernul caută hoteluri și pensiuni pe care să le închirieze pentru carantină sub pază CITEȘTE ȘI Guvernul caută hoteluri și pensiuni pe care să le închirieze pentru carantină sub pază

"Delta Dunării poate fi o oază de liniște și siguranță pentru cei care-și doresc o vacanță în acest an, fiindcă Delta nu presupune o aglomerare de turiști pe un spațiu restrâns. Există o anulare a rezervărilor în sistem early-booking de până la 40% în funcție de profilul clienților și probabil că vom avea o scădere importantă anul acesta în ceea ce privește turiștii străini", a afirmat președintele Țibuleac.

Conducerea AMDTDD a menționat că joi va transmite Guvernului României, Ministerului de Finanțe și Prefecturii județului Tulcea o întâmpinare pentru ca autoritățile să sprijine industria ospitalității.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
rezervari
delta dunarii