Complexul Hotel Moneasa, scos la vânzare cu 3,7 milioane euro de către fostul deputat Nicoară Creț

Complexul Hotel Moneasa, scos la vânzare cu 3,7 milioane euro de către fostul deputat Nicoară Creț
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 iul 2016

Complexul de trei stele Hotel Monesa, cea mai mare bază turistică din stațiunea Moneasa, este scos din nou la vânzare de către fostul deputat Nicoară Creț, la un preț de 3,75 milioane de euro, care nu este negociabil. În urmă cu un an, proprietarul cerea 5 milioane de euro pentru complex, afirmând că hotelul are profit și un grad anual de ocupare de 75 la sută.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Fostul deputat Nicoară Creț a declarat, vineri, pentru News.ro, că este în tratative cu investitori din Germania și Italia interesați de achiziționarea complexului turistic Hotel Moneasa. Proprietarul a spus că a coborât substanțial prețul de vânzare, de la 5 milioane de euro cât cerea în urmă cu un an, la sub 4 milioane de euro.

”La cei 70 de ani pe care-i am, prefer să mă ocup de o afacere mai mică, precum o pensiune. Hotelul este profitabil, cu toate taxele plătite, nu avem nicio datorie față de nimeni. Ultimul preț la care sunt dispus să cedez afacerea este de 3,75 milioane de euro, mai jos nu accept, pentru că nu sunt forțat de nicio împrejurare să vând o afacere care aduce un profit anual de cel puțin zece procente, la o cifră de afaceri de aproximativ 3 milioane de lei”, a spus Nicoară Creț.

Proprietarul declară că hotelul de trei stele are un grad mediu de ocupare de 75 la sută în fiecare an, iar în sezonul cald are toate camerele ocupate.

”În acest weekend este Festivalul Clătitelor la Moneasa, iar camerele au fost reervate de câteva săptămâni. Vara mergem doar pe rezervări, iarna gradul de ocupare este mai mic”, a spus proprietarul.

EXCLUSIV Guvernul taie bugetele Transporturilor, Agriculturii, Culturii, Administrației Publice și Dezvoltării Regionale CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Guvernul taie bugetele Transporturilor, Agriculturii, Culturii, Administrației Publice și Dezvoltării Regionale

Nicoară Creț a cumpărat complexul turistic cu 1,5 milioane de euro, în urmă cu 11 ani, în urma procesului de privatizare. Achiziția s-a făcut prin credit bancar, pentru care mai sunt de plătit rate aproape patru ani, dar proprietarul afirmă că este cu plățile la zi.

Hotelul a fost construit în anii '80, are patru etaje și 96 de camere pentru cazare, dar și două restaurante cu un total de 270 de locuri.

Complexul turistic se întinde pe 15.000 de metri pătrați și mai cuprinde o bază de tratament de 1300 de metri pătrați, apa termală fiind extrasă din foraje proprii.

Stațiunea Moneasa este supranumită ”Perla Munților Apuseni” și se află la 100 de kilometri de municipiul Arad. Stațiunea are peste o mie de locuri de cazare în hoteluri, pensiuni, vile și o tabără pentru elevi, iar turiștii aleg acest loc pentru apele termale bicarbonatate, calcice, magnezice și sodice, considerate benefice în special în tratarea reumatismului, a afecțiunilor sistemului nervos central și periferic.

viewscnt
Afla mai multe despre
hotel moneasa
nicoara cret