CONFIRMARE Tranzacție în turism - Proprietarul Paralela 45 va prelua touroperatorul familiei Fodoreanu pe incoming și va încredința firma unui specialist în promovarea României

CONFIRMARE Tranzacție în turism - Proprietarul Paralela 45 va prelua touroperatorul familiei Fodoreanu pe incoming și va încredința firma unui specialist în promovarea României
scris 3 feb 2020

Proprietarul agenției de turism Paralela 45, Alin Burcea, va prelua controlul asupra companiei Invitation Invest, care deține agenția de turism Invitation Romania Travel, specializată în incoming - aducerea în țară de turiști străini. O parte din actele de cedare a pachetului de control au fost deja semnate, în prezența ambelor părți, operațiune care confirmă informațiile anunțate anterior de Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

În urma operațiunii, Burcea va prelua 55% din acțiuni de la familia Fodoreanu, care iese din acest business. Restul participației va rămâne în posesia Mirelei Iordache, Executive Director al companiei din februarie 2009, indică date analizate de Profit.ro.

Mirela Iordache

Mirela Iordache

De administrarea efectivă a companiei preluate se va ocupa însă Simion Alb, fostul șef de reprezentanță turistică la New York, considerat de industrie cel mai valoros specialist în promovarea turistică a României și instalat în urmă cu un an la conducerea departamentului de incoming al agenției Paralela 45.

Simion Alb

Simion Alb

Acestuia îi va încredința Burcea compania preluată, ca administrator cu puteri depline și mandat pe durată nelimitată, în locul lui Gheorghe Fodoreanu.

Contactați de Profit.ro, Simion Alb a refuzat să dea detalii, iar Gheorghe Fodoreanu a spus doar "Întrebați-l pe Alin Burcea". Burcea, la rândul lui, a spus: "Tranzacția nu este finalizată 100%. Mai sunt etape de parcurs".

EXCLUSIV Circa 150 de români vor să-și anuleze vacanța în China din cauza Coronavirus, dar ANAT îi avertizează: Hotelierii chinezi și companiile aeriene nu vor avea disponibilitatea să le returneze banii. Statul român să-i despăgubească! Reacția MEEMA CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Circa 150 de români vor să-și anuleze vacanța în China din cauza Coronavirus, dar ANAT îi avertizează: Hotelierii chinezi și companiile aeriene nu vor avea disponibilitatea să le returneze banii. Statul român să-i despăgubească! Reacția MEEMA

De la momentul recrutării lui Simion Alb, conducerea agenției Paralela 45, atunci cu vânzări de doar 1 milion de euro pe incoming, anunța că își propune să dezvolte acest departament în următorii ani și că strategia este de a atrage parteneri și clienți noi din străinătate, nu de a încerca să stabili legături de colaborare cu turoperatori care au deja parteneri în România.

Pentru 2018, conform ultimelor date disponibile, cu 17 angajați, Invitation Invest, pe piață din 2006, a raportat afaceri de 15,7 milioane lei (cele mai mari de la înființare), o pierdere modică, de 4.681 lei, și datorii totale de 1,56 milioane lei.

Paralela 45, lansată imediat după Revoluție, în 1990, lucrează acum prin rețeaua de 50 de agenții proprii și francize. Cumulat, în cei 30 de ani de activitate, compania a înregistrat vânzări de 1 miliard euro, estimează Burcea. Pentru anul trecut a fost prognozat un volum de vânzări de 70 de milioane de euro, în creștere cu 20% față de 2018.

Povestea Paralela 45, cu deschideri la 8 dimineața și cozi în fața biroului de vânzări, poate fi văzută AICI.

EXCLUSIV Grupul hotelier francez Accor aduce în România două branduri noi, dintre care unul abia lansat la nivel internațional CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Grupul hotelier francez Accor aduce în România două branduri noi, dintre care unul abia lansat la nivel internațional

În urmă cu trei săptămâni, Alin Burcea a anunțat că Paralela 45 ar putea fuziona cu o firmă de incoming, precizând că nu poate oferi acum mai multe detalii.

Ulterior, Profit.ro a anunțat că Paralela 45, controlată de Alin Burcea, poate fuziona cu Invitation Romania, deținută de Gheorghe Fodoreanu, unul dintre principalii touroperatori români specializați pe incoming.

Între Burcea și Fodoreanu au existat în ultimii ani mai multe discuții privind o eventuală fuziune, însă acestea au trenat până acum.

EXCLUSIV Dragoș Anastasiu cheamă angajați din Sri Lanka și caută și prin alte țări din Asia. De ce sunt aceștia preferați CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Dragoș Anastasiu cheamă angajați din Sri Lanka și caută și prin alte țări din Asia. De ce sunt aceștia preferați

În vârstă de 77 de ani, Fodoreanu este unul dintre cei mai vechi și mai respectați oameni de turism din România, iar agenția sa este în topul celor mai mari turoperatori specializați în incoming, aducând în România turiști din întreaga lume, în special din Asia, Germania, Franța, Belgia, An­glia, Spania. Printre produsele promovate se numără circuite în Maramureș, Bucovina, Delta Dunării, Transilvania.

Burcea anunță: Paralela 45 poate fuziona cu o firmă de incoming. Plus amintiri din 1990 - „Deschideam la 8, coada era deja formată” CITEȘTE ȘI Burcea anunță: Paralela 45 poate fuziona cu o firmă de incoming. Plus amintiri din 1990 - „Deschideam la 8, coada era deja formată”

Gheorghe Fodoreanu a fost și președinte al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), în 2006-2007, lucrând și la ONT Carpați și Simpa Turism Group.

viewscnt
Afla mai multe despre
paralela 45
invitation romania
fuziune