Coronavirus: Uniunea Europeană plănuiește să favorizeze testările în locul carantinei pentru călătorii din spațiul UE

Coronavirus: Uniunea Europeană plănuiește să favorizeze testările în locul carantinei pentru călătorii din spațiul UE
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 oct 2020

Călătorii din întreaga Europă ar putea evita carantina conform intenției UE de a introduce un regim cuprinzător de testare a COVID-19, a anunțat luni publicația britanică The Telegraph, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Comisia Europeană dorește ca testarea să fie alternativa preferată carantinei în cazul călătorilor și a însărcinat experți în sănătate să dezvolte protocoale în acest sens, informează articolul apărut în presa britanică, scrie Agerpres.

La acest moment, România a introdus carantina obligatorie, fără posibilitatea testului, pentru țări aflate în zona galbenă de infectări.

Ce se va întâmpla în continuare în România pe fondul pandemiei de coronavirus va fi anunțat la videoconferința Profit Health Forum, pentru care detalii pot fi văzute AICI. Videoconferința va fi transmisă în direct pe site-ul profit.ro, pe pagina de Facebook Profit.ro, ca și de către postul de televiziune Profit TV, cu sprijinul Pfizer și al Asociației Distribuitorilor și Retailerilor Farmaceutici din România (ADRFR).

FOTO Murad extinde complexul Amfiteatru-Panoramic-Belvedere CITEȘTE ȘI FOTO Murad extinde complexul Amfiteatru-Panoramic-Belvedere

Planurile europene ar urma să prevadă de asemenea "recunoașterea reciprocă" a testelor de COVID-19 de către statele membre, ceea ce ar permite oamenilor de afaceri care călătoresc sau turiștilor să reducă sau să evite respectarea unei perioade de carantină prin prezentarea unui certificat medical indicând un rezultat negativ al testului pentru COVID-19.

Este de așteptat ca Marea Britanie să facă parte din această schemă până la părăsirea UE la sfârșitul anului, dar ar putea rămâne parte a acesteia și după Brexit, scrie The Telegraph citând surse UE.

viewscnt
Afla mai multe despre
coronavirus
carantina