”Cost of Living”: Cele mai ieftine orașe din Balcanii Occidentali sunt Priștina, Niș, Craiova și Tuzla

”Cost of Living”: Cele mai ieftine orașe din Balcanii Occidentali sunt Priștina, Niș, Craiova și Tuzla
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 ian 2023

Tirana, capitala Albaniei, e al treilea cel mai scump oraș din Balcanii Occidentali, după Budva (stațiune la Marea Adriatică din Muntenegru) și Belgrad, a constatat raportul „Cost of Living” pe 2023 realizat de Numbeo (site din Serbia; datele compilate de el sunt introduse de utilizatori anonimi și neverificate, astfel încât acuratețea lor e considerată în general discutabilă – n.trad), transmite Euractiv, citată de Rador.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Raportul examinează costul vieții de zi cu zi pe tot cuprinsul lumii, rezultând un clasament al orașelor în funcție de costul traiului zilnic.

Clauza secretă din negocierile PPC - Enel pentru preluarea afacerii din România CITEȘTE ȘI Clauza secretă din negocierile PPC - Enel pentru preluarea afacerii din România

În fruntea clasamentului din 2023 se află Basel, urmat de Zurich, Lausanne, Zug și Berna, toate din Elveția. Topul primelor 10 orașe din Europa e completat apoi doar cu orașe norvegiene: Oslo, Stavanger, Bergen, Trondheim și Tromsø. Alte orașe foarte scumpe din Europa sunt Copenhaga din Danemarca, Espoo din Finlanda, Dublin din Irlanda și Nisa din Franța.

La coada listei e Ucraina devastată de război, cu orașul asediat Harkov pe ultimul loc. Alte orașe ieftine din Ucraina sunt Liov, Odesa, Dnipro și Kiev.

În ce privește Balcanii Occidentali, Pristina, capitala Kosovo, e unul dintre cele mai ieftine locuri din Europa, urmată de Nis din Serbia, Craiova din România și Tuzla din Bosnia și Herțegovina.

Belgrad e cel mai scump oraș din regiune, urmat de Budva, Muntenegru, și Tirana, Albania. Costul vieții la Belgrad reprezintă 42,5% din cel al traiului la New York, iar în cazul Tiranei 41% – o creștere cu 3,7% față de anul anterior. /…/

viewscnt
Afla mai multe despre
tirana
budva