Creșterea amenzilor în Deltă a schimbat comportamentul turiștilor

Creșterea amenzilor în Deltă a schimbat comportamentul turiștilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 ian 2023

Actualizarea cuantumului amenzilor aplicate în Delta Dunării pentru nerespectarea prevederilor legislației privind protejarea mediului a schimbat comportamentul turiștilor, a declarat guvernatorul Rezervației Biosferei Deltei Dunării (RBDD), Gabriel Marinov.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Actualizarea cuantumului sancțiunilor a presupus creșterea celei mai mici amenzi aplicabilă în Deltă de la 35 de lei la 1.000 de lei și a intrat în vigoare pe data de 4 noiembrie 2022.

Elon Musk a pierdut o avere, mai mare decât oricine altcineva din istorie CITEȘTE ȘI Elon Musk a pierdut o avere, mai mare decât oricine altcineva din istorie

"Multe sunt situațiile în care s-a renunțat la acele practici care până nu demult nu erau deloc evitate de turiști sau localnici, amenzile referindu-se nu doar la activitatea turistică, ci la activitatea tuturor de pe raza rezervației", a menționat Marinov.

El a mai spus că, în ultimele două luni, agenții ecologi ai Administrației RBDD au aplicat 15 sancțiuni, cele mai mari dintre ele, de 10.000 de lei și 6.000 de lei, fiind pentru intrare în zonă strict protejată și pentru nerespectarea condițiilor de autorizare pentru pescuit sportiv, scrie Agerpres.

Potrivit guvernatorului, majoritatea amenzilor aplicate în ultimele două luni au fost de câte 1.000 de lei și s-au aplicat pentru campare în locuri nepermise.

viewscnt
Afla mai multe despre
deltă
amenzi