Cu conturile deblocate, Perfect Tour își continuă activitatea, dar a pierdut jumătate din business

Cu conturile deblocate, Perfect Tour își continuă activitatea, dar a pierdut jumătate din business
Liviu Iancu
Liviu Iancu
scris 7 ian 2016

Una dintre cele mai mari agenții de turism din România ultimilor ani, Perfect Tour, a reușit să treacă peste momentele dificile din decembrie, când DNA i-a blocat conturile încercând să recupereze prejudiciile dintr-un dosar al fostului soț al Corinei Păcuraru, proprietara agenției. Conturile au fost deblocate între timp și, chiar dacă a pierdut majoritatea clienților corporate, agenția își continuă activitatea pe segmentul vânzării de vacanțe.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Perfect Tour este recunoscută în piață ca una dintre cele mai importante agenții din țară pentru turismul corporate și, în paralel, pentru turismul de lux. Problemele firmei au început înainte de Crăciun, când DNA i-a pus  sechestru pe conturi. DNA a adoptat această măsură încercând să recupereze prejudiciul de 14,3 milioane de lei produs Poștei Române de către Maricel Păcuraru, fostul soț al Corinei Păcuraru. 

În acel moment, aproape 1.000 de turiști ai Perfect Tour care plătiseră vacanțe de Crăciun și Revelion în afara țării riscau să piardă banii. Agenția a negociat atunci cedarea diviziei corporate către o altă firmă din domeniu, Go Travel, pentru a nu afecta în niciun fel operațiunile de clienților. Surse din piața de turism spun că partea de corporate avea o pondere de aproape jumătate din afacerile Perfect Tour, care se ridicau la 52 de milioane de euro în 2014.

Înainte de Crăciun, însă, DNA a ridicat sechestrul asigurator și conturile agenției au fost deblocate. "Chiar și în perioada în care conturile au fost blocate am reușit să facem plăți astfel încât să atingem obiectivul imediat - niciun client să nu fie afectat", a declarat pentru Profit.ro Sorin Văduvoiu, directorul general al Perfect Tour. El spune că și după deblocarea conturilor, toți cei care au plătit vacanțele au putut și vor putea beneficia de serviciile contractate.

Doi frați din Galați au cumpărat de la BCR hotelul Bicaz din Mamaia CITEȘTE ȘI Doi frați din Galați au cumpărat de la BCR hotelul Bicaz din Mamaia

Agenția rămâne astfel activă doar pe segmentul leisure, iar în momentul de față, după cum spune Văduvoiu, funcționează normal. Pe această piață a vacanțelor de lux, firma concurează, printre alții, cu Eximtur, Paralela 45, Happy Tour sau Eturia. Cu afacerile înjumătățite, Perfect Tour ar putea ieși anul viitor din top 10 agenții de turism din România, pe care l-a condus vreme de doi ani.

Perfect Tour este, după cifrele raportate la Ministerul Finanțelor în 2014, a doua mare agenție de turism din România după cifra de afaceri (52 de milioane de euro în 2014), fiind devansată de Touring Europabus (66 mil. euro), parte a grupului Eurolines care a devenit lider de piață după ce și-a schimbat anul trecut codul CAEN din "transporturi" în "agenții de turism".

Perfect Tour a mai avut de suferit în urmă cu câteva luni în urmă, când a pierdut un contract cu OMV Petrom pe care îl câștigase în septembrie 2012. Atunci când a fost câștigat de Perfect Tour, contractul, cel mai mare din turism, din câte se știe, era estimat la 10 milioane de euro, dar, potrivit unor surse din piață, suma s-a redus din acest an.

viewscnt
Afla mai multe despre
perfect tour
activitate