Perfect Tour, în colaps financiar. Peste 1.000 de turiști riscă să-și piardă vacanțele

Perfect Tour, în colaps financiar. Peste 1.000 de turiști riscă să-și piardă vacanțele
scris 16 dec 2015

Una dintre cele mai mari agenții de turism din România, Perfect Tour, a intrat în colaps financiar după ce DNA i-a blocat conturile, iar peste 1.000 de persoane care au cumpărat vacanțe de la agenție riscă să își piardă banii. Acționarii Perfect Tour încearcă să vândă brandul și partea de vacanțe, pentru a-și putea plăti furnizorii, după ce au decis deja să cedeze partea de turism de business către Go Travel.

Perfect Tour, firmă deținută de Corina Păcuraru, nu și-a mai putut plăti în ultimele zile contractele cu furnizorii, după ce firma a intrat în colaps financiar, iar angajații agenției au fost sfătuiți de către directori să își caute de lucru, potrivit unor surse din piață. Perfect Tour și-a anunțat revânzătorii că nu mai poate onora nicio rezervare și nu mai poate oferta nimic și că sunt periclitate în acest moment vacanțele a peste 1.000 de turiști ai agenției, susțin sursele citate.

Dragoș Anastasiu, proprietarul Eurolines și reprezentant al TUI în România, a negociat preluarea Perfect Tour luni, până noaptea târziu, dar și marți, însă nu s-a ajuns la o înțelegere, susțin surse din piață. Anastasiu nu este la prima mișcare de acest tip, pentru că a mai preluat de-a lungul vremii, fără vreun mare efort financiar, firme renumite, dar care în acel moment nu se simțeau prea bine. Așa s-a întâmplat cu agențiile Nova Travel din București și cu Danubius din Constanța.

Perfect Tour a intrat în colaps financiar după ce Direcția Națională Anticorupție a instituit sechestru pe conturile firmei. DNA a adoptat această măsură încercând să recupereze prejudiciile de 14,3 milioane de lei produse de Maricel Păcuraru, finanțator al Realitatea TV, fostul soț al Corinei Păcuraru. Maricel Păcuraru execută o pedeapsă de patru ani de închisoare în Penitenciarul Poarta Albă, fiind acuzat de prejudicierea Poștei Române, și s-a căsătorit cu o săptămână înainte de a fi arestat cu Daniela Ionescu, fostă consilieră a lui Sorin Ovidiu Vîntu.

Conducerea agenției încearcă în continuare să găsească o soluție pentru a-și plăti furnizorii, iar turiștii să poată merge în vacanțe și să nu piardă banii. Este posibil ca în următoarele zile brandul Perfect Tour și partea de vacanțe să fie achiziționate de un alt jucător din piață.

"Vă informăm că, din motive independente de voința noastră, autoritățile statului au blocat conturile Perfect Tour. Încă de acum două zile încercăm să găsim soluțiile pentru ca niciun client să nu fie afectat. Atât împreună cu autoritățile, cât și cu jucători din industrie, încercăm să evaluăm situația și să găsim calea spre rezolvare. În urma contestației asupra sechestrului asigurator, astăzi, 16 decembrie, anumite plăți au putut fi efectuate", au declarat pentru Profit.ro reprezentanții Perfect Tour.

Aceștia spun că, până în prezent, niciun client nu a fost afectat și își exprimă încrederea că acest lucru va rămâne la fel în continuare.

"Charterele spre Laponia nu sunt în pericol. Și acest lucru este valabil și pentru mulți alți clienți. Pentru a ne concentra pe soluții, Perfect Tour nu mai efectuează nicio rezervare nouă", au mai spus reprezentanții firmei.

Perfect Tour este a doua agenție de turism din România după cifra de afaceri (52 de milioane de euro în 2014), fiind devansată de Touring Europabus (66 mil. euro), parte a grupului Eurolines care a devenit lider de piață după ce și-a schimbat anul trecut codul CAEN din "transporturi" în "agenții de turism".

Unii spun că problemele Perfect Tour au început cu câteva luni în urmă, când a pierdut un contract cu OMV Petrom pe care îl câștigase în septembrie 2012. Atunci când a fost câștigat de Perfect Tour, contractul, cel mai mare din turism, din câte se știe, era estimat la 10 milioane de euro, dar, potrivit unor surse din piață, suma s-a redus din acest an.

Mutarea vine în momentul în care o altă mare agenție de turism a anunțat că vrea să-și înființeze un departament de business travel, segment în care Perfect Tour este unul dintre liderii pieței. Vola.ro, cel mai mare portal de turism din România, a anunțat că vrea să intre pe piața de corporate travel de anul viitor, fie prin achiziția unui jucător din domeniu, de pe piața românească, fie dezvoltând un departament propriu prin cooptarea unui manager de top de la una dintre companiile autohtone care activează pe acest segment.

Perfect Tour concurează pe piața românească atât cu Touring Europabus, cât și cu Eximtur, Paralela 45, Christian Tour, Vola.ro sau Happy Tour.

viewscnt
Afla mai multe despre
perfect tour
agentie
probleme
turisti