Delta Dunării - doar două unități de cazare deschise. Plan de vânzare. "Vom vedea cine mai iese din această iarnă!"

Delta Dunării - doar două unități de cazare deschise. Plan de vânzare. "Vom vedea cine mai iese din această iarnă!"
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 dec 2020

Doar două unități de cazare din Delta Dunării sunt deschise în această iarnă, în condițiile în care în anii trecuți numărul pensiunilor care aveau oferte pentru sărbătorile de iarnă era de cel puțin șase ori mai mare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Situația din această iarnă se explică prin reticența turiștilor în contextul crizei sanitare, una din cele două unități de cazare deschise având rezervate de Crăciun circa 20% din locuri, iar de Revelion circa 90%, scrie Agerpres.

VIDEO Un băiat de nouă ani, în fruntea topului Forbes al celor mai bine plătite staruri de pe YouTube în 2020 CITEȘTE ȘI VIDEO Un băiat de nouă ani, în fruntea topului Forbes al celor mai bine plătite staruri de pe YouTube în 2020

Potrivit președintelui Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării (AMDTDD), Cătălin Țibuleac, doar două unități de cazare din cele opt unități administrativ-teritoriale din Delta Dunării sunt deschise în timpul sărbătorilor de iarnă.

"În Deltă, avem unități de cazare deschise la Crișan și Sfântu Gheorghe. Gradul de rezervare pentru Crăciun este similar la amândouă, de circa 20%. În iernile trecute, în Deltă erau deschise 12-14 unități de cazare, iar planurile de atunci pentru a prelungi sezonul turistic în Deltă trebuie reevaluate", a afirmat președintele Țibuleac.

Conducerea AMDTDD a precizat că, în contextul pierderilor înregistrate pe fondul pandemiei cu noul coronavirus, două unități de cazare vor fi vândute.

"Vom vedea cine mai iese din această iarnă, pentru că cel puțin doi proprietari de unități de cazare vor să vândă imobilele. După ce vom evalua situația, vom vedea ce avem de făcut. Este clar însă că industria ospitalității își va reveni cu greu și abia în trei sau cinci ani vom ajunge din nou la nivelul din 2019", a mai spus președintele AMDTDD.

În perimetrul Rezervației Biosferei Delta Dunării, zonă care include și localități din zona de terasă a județului, există 320 de unități de cazare cu 7.900 de locuri autorizate, însă cele mai multe se închid în timpul iernii din cauza costurilor ridicate reclamate de încălzirea unităților.

viewscnt
Afla mai multe despre
delta dunarii
cazare