Egiptul mizează pe venituri din turism de până la șapte miliarde de dolari în 2021

Egiptul mizează pe venituri din turism de până la șapte miliarde de dolari în 2021
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 apr 2021

Egiptul și-a propus pentru acest an să ajungă la venituri din turism cuprinse între șase și șapte miliarde de dolari, a declarat adjunctul ministrului egiptean al Turismului, Ghada Shalaby, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Turismul este responsabil pentru 15% din Produsul Intern Brut al Egiptului și este o sursă importantă de valută. Veniturile industriei au scăzut cu 70% în 2020, până la patru miliarde de dolari, din cauza pandemiei de coronavirus, iar numărul vizitatorilor a scăzut până la 3,5 milioane, de la 13,1 milioane în 2019, scrie Agerpres.

Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III) CITEȘTE ȘI Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III)

Ghada Shalaby a dezvăluit că pentru acest an autoritățile de la Cairo și-au propus să revină la 60% din numărul de vizitatori din 2019. Aceasta după ce în primele trei luni ale anului, Egiptul a primit 500.000 de turiști și a câștigat între 600 și 800 de milioane de dolari din turism. Shalaby a mai spus că Egiptul se așteaptă să primească peste un milion de turiști din Rusia în perioada care a trecut până la finele anului, în condițiile în care urmează să fie reluate zborurile directe între cele două țări.

Agenția de presă rusă Interfax a informat marți că un anunț oficial cu privire la reluarea zborurilor de tip charter spre Egipt este așteptat "în curând".

Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer CITEȘTE ȘI Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer

Zborurile directe din Rusia spre stațiunile turistice din Egipt au fost suspendate după ce un avion de pasageri rusesc s-a prăbușit în Sinai în luna octombrie 2015, tragedie care a provocat decesul a 224 de persoane.

VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Ionuț Nedea, Litoralulromanesc.ro: Statul trebuie să promoveze destinațiile românești pentru turiștii români și străini. Exceptarea măsurii de purtare a măștii la plajă CITEȘTE ȘI VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Ionuț Nedea, Litoralulromanesc.ro: Statul trebuie să promoveze destinațiile românești pentru turiștii români și străini. Exceptarea măsurii de purtare a măștii la plajă

Pentru a-i face pe turiști să revină, oficiali egipteni au dezvăluit noi descoperiri arheologice și speră că inaugurarea noului muzeu egiptean din apropiere de piramide, programată pentru a doua parte a acestui an, va ajuta și ea la relansarea sectorului turismului. 

viewscnt
Afla mai multe despre
egipt
turism