Federația Industriei Hoteliere devine membru cu drepturi depline în HOTREC. România era singura țară absentă

Federația Industriei Hoteliere devine membru cu drepturi depline în HOTREC. România era singura țară absentă
scris 31 oct 2020

Federația Industriei Hoteliere din România (FIHR) va deveni, de la 1 ianuarie 2021, membru cu drepturi depline în HOTREC, structură europeană care reunește 45 de organizații patronale de hoteluri și restaurante din 33 de țări.

Decizia a fost luată în Adunarea Generală a HOTREC, organizație în care FIHR deținea doar statut de membru observator. România era singura țară absentă din această structură europeană, care susține o serie de proiecte, printre care stabilirea unor criterii comune pentru Europa privind condițiile de călătorie internațională, susținerea unui "Plan Marshal" pentru salvarea turismului în următorii ani și alocarea unor părți speciale pentru turism din Planul de reziliență și recuperare propus de oficialii de la Bruxelles.

"Prezența noastră în HOTREC ne va permite să preluăm mai repede exemplele de succes din politicile publice ale unor țări mai dezvoltate în turism decât noi, ne va da ocazia să abordăm împreună teme importante pentru turismul european și ne ajută să facem un pas înainte în intenția noastră de a dezvolta turismul din România", a declarat pentru Profit.ro Călin Ile, președintele FIHR.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
fihr
hotrec