FMI: Turismul va afecta semnificativ evoluția economiei Greciei în 2020

FMI: Turismul va afecta semnificativ evoluția economiei Greciei în 2020
scris 9 aug 2020

Grecia ar trebui să se aștepte la un declin de cel puțin 6% al economiei anul acesta, din cauza veniturilor pierdute în sectorul turismului, în urma pandemiei de coronavirus (COVID-19), se arată într-un raport publicat de Fondul Monetar Internațional (FMI), informează publicația Cyprus Mail.

Grecia va fi a doua cea mai afectată țară din lume în ceea ce privește impactul negativ provocat de încetinirea turismului - doar Thailanda urmând să înregistreze efecte negative mai accentuate - avertizează FMI. În aprilie, instituția financiară internațională previziona că Grecia se va confrunta cu cea mai severă recesiune în rândul țărilor din zona euro, din cauza pandemiei.

Declinul semnificativ al rezervărilor hoteliere, al călătoriilor internaționale și al sosirilor de turiști vor afecta turismul elen anul acesta.

Citiți mai mult pe Agerpres.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
fmi
turism
grecia
coronavirus