Grecia așteaptă un număr record de turiști în acest an

Grecia așteaptă un număr record de turiști în acest an
scris 30 mar 2016

Președintele Asociației Companiilor de Turism din Grecia (SETE), Andreas Andreadis, a declarat marți că se așteaptă în acest an la un număr record de 25 de milioane de vizitatori precum și la venituri suplimentare în valoare de 800 milioane de euro, în aceeași zi Ministerul Turismului din Turcia anunțând o scădere de 10% a sosirilor de turiști în luna februarie, cel mai mare declin înregistrat în ultimul deceniu, informează Bloomberg.

Grecia și Turcia concurează de multă vreme pentru atragerea unui număr cât mai mare de turiști, care să stimuleze astfel creșterea economică, însă în ultima perioadă industriile turistice din ambele țări au fost afectate de evenimente care au avut loc mult mai departe. În cazul Turciei, atentatele teroriste de la Ankara și Istanbul nu au făcut decât să agraveze interdicția impusă de președintele Vladimir Putin tour-operatorilor ruși de a mai organiza sejururi în Turcia după înrăutățirea relațiilor dintre cele două țări. Pentru Grecia, zeci de mii de refugiați sirieni au început să ajungă pe insulele sale care constituie punctul de intrare în Europa.

Andreas Andreadis a estimat că până la 900.000 de turiști ruși vor ajunge în Grecia și vor fi responsabili pentru jumătate din veniturile suplimentare. Deși Andreadis nu a dorit să facă niciun comentariu cu privire la industria turistică din Turcia, venirea unui număr suplimentar de turiști ruși apare într-un moment în care economia Grecia încearcă să își relanseze economia și să-și echilibreze finanțele.

Românii care merg în croaziere ieftine, spaima vaselor: pun \ CITEȘTE ȘI Românii care merg în croaziere ieftine, spaima vaselor: pun "cu lopata" în farfurie și cheltuiesc doar 7 euro pe săptămână

Industria turistică a fost unul din puținele sectoare ale economiei Greciei care a continuat să crească în timpul crizei, anul trecut numărul vizitatorilor atingând cifra record de 23,6 milioane. Potrivit Consiliului Mondial al Turismului și Călătoriilor (WTTC), sectorul turismului este responsabil pentru 18,5% din PIB-ul Greciei, aproape dublu față de media europeană.

Președintele SETE a subliniat că estimările sale sunt însă condiționate de o încheiere rapidă a negocierilor dintre Grecia și creditorii internaționali cu privire la ultimul program de asistență, menținerea Greciei în zona euro precum și reducerea fluxului de refugiați. Potrivit Agenției ONU pentru refugiați, numărul celor care ajung zilnic în Grecia a scăzut la 901 persoane în luna martie de la aproape 2.000 în februarie, ca urmare a închiderii rutei Balcanilor precum și a unui acord între Turcia și Uniunea Europeană care prevede că toți migranții care încearcă să intre ilegal în UE prin Grecia vor fi retrimiși în Turcia dacă nu pot dovedi că au fost persecutați în această țară. 

Sursa: Agerpres

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
turisti grecia
turcia
turisti rusi