România negociază organizarea unui concurs gastronomic european după modelul Eurovision

România negociază organizarea unui concurs gastronomic european după modelul Eurovision
Liviu Iancu
Liviu Iancu
scris 15 mar 2016

Un consorțiu de televiziuni și firme de de publicitate online din străinătate negociază cu Autoritatea Națională pentru Turism (ANT) din România organizarea unui concurs gastronomic între țări din Europa care se va desfășura după modelul Eurovision. Ediția din România va reprezenta intrarea pe piața TV din Europa acestui show culinar.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Organizatorii show-ului au avut un astfel de eveniment în Africa, numit "Yes Africa", dar și în China, iar de anul viitor încearcă să intre cu concursul și în Europa. România s-a arătat interesată să găzduiască această primă ediție a evenimentului, care ar fi o bună oportunitate de promovare a țării, a declarat pentru Profit.ro Anca Nedea, președintele Autorității Naționale pentru Turism (ANT).

Nedea a explicat că vor fi invitate să participe la concurs mai multe țări europene, după modelul Eurovision, și evenimentul va fi transmis la TV și pe canale online în toate aceste state. Concursul se va desfășura în aer liber, dar încă nu a fost aleasă o zonă. Ce se știe, însă, este că în acel loc vor fi amenajate niște "insule" pentru fiecare țară, care le va decora după cum crede de cuviință. Concursul va dura câteva zile, iar fiecare țară va primi câteva "teme" gastronomice pe zi.

ANT: Turoperatori care au renunțat să trimită germani în Egipt, Tunisia și Turcia, interesați de turismul românesc de aventură și sănătate CITEȘTE ȘI ANT: Turoperatori care au renunțat să trimită germani în Egipt, Tunisia și Turcia, interesați de turismul românesc de aventură și sănătate

"Țările celelalte degustă produsele și vor da note, iar pe lângă ele va acorda note și un juriu specializat. Vor fi note obținute și din public", spune Nedea. Reprezentanții organizatorilor, care sunt în legătură cu ANT de câteva luni pe acest subiect, vor veni în două săptămâni la București pentru discuții finale și vor căuta să găsesască și un loc potrivit pentru concurs.

România nu participă cu bani, ci doar pune la dispoziție spațiul și sprijină cu logistica. Banii necesari organizării vor veni din drepturile de difuzare plătite de televiziunile din Europa și de canalele online. "Este o oportunitate foarte bună de promovare, mai ales în zilele noastre, când trendul se îndreaptă spre alimentație sănătoasă și gastronomie", a mai spus șefa ANT. Ea a adăugat că show-ul i-ar aduce o imensă notorietate României, pentru că va fi transmis în toată Europa.

viewscnt
Afla mai multe despre
concurs gastronomic
romania
ant