Grupul hotelier Danubius a adus 12.000 de turiști străini la Sovata în acest an

Grupul hotelier Danubius a adus 12.000 de turiști străini la Sovata în acest an
scris 21 dec 2015

Complexul turistic deținut de grupul hotelier ungar Danubius Hotels la Sovata a atras peste 43.000 de turiști în 2015, dintre care 12.000 de străini.

Danubius Hotels deține la Sovata trei unități de cazare: fostul hotel Sovata, în prezent Danubius Health Spa Resort Sovata (patru stele), Danubius Health Spa Resort Brădet (patru stele) și Hotel Făget (două stele).

Pentru anul următor, reprezentanții hotelului și-au propus să atingă tot 43.000 de turiști, însă speră să crească numărul celor veniți din România cu circa 6,5%, de la 31.000 la 33.000.

Complexul are aproximativ 400 de camere duble, ceea ce înseamnă 800 de locuri de cazare. Gradul de ocupare al celor trei hoteluri a fost de peste 56% în extrasezon și a ajuns și până la 90% în sezon.

”Turiștii care vin la Sovata sunt atrași de apă atât în timpul verii cât și iarna. Apa din lacurile sărate îi atrage vara, iar apa din piscine iarna.  Faptul că la centrul spa se poate face baie în apa sărată din lacul Ursu pe tot timpul anului confera hotelurilor o atractivitate deosebită”, a spus Andrei Rusu, directorul administrativ al hotelurilor din Sovata.

În perioada 2013-2014, grupul Danubius a investit 7 milioane de euro în România, transformând hotelul Brădet (două stele) în Danubius Health Spa Resort Bradet (patru stele). Pentru viitor, grupul vizează renovarea Hotelului Făget și construirea unei piscine exterioare, precum și amenajarea ștrandului Lacul Ursu.

Hotelurile Sovata și Brădet comunică între ele și au conexiune directă și cu zona de spa (Emporium Wellness & Beauty) printr-un tunel subteran. SPA-ul face parte dintr-un complex balnear integrat, care oferă și servicii medicale, de relaxare, wellness și fitness, precum și cure și tratamente ginecologice și de recuperare medicală.

”Clientul spa poate să fie client de weekend, care vine din orașele mari ale țării sau poate să fie o mamă sau un tată care vine împreună cu famila la relaxare și a ales hotelul nostru pentru spa. Turiștii români nu petrec de obicei mai mult de 3 - 4 zile la noi, pe când turiștii străini vin de obicei pentru minim o săptămână la spa. În timpul verii, spa-ul nu are atât de mare importanță pentru că turiștii cazați la noi beneficiază de intrare liberă la ștrandurile Lacul Ursru și Lacul Aluniș”, a mai explicat Andrei Rusu.

Danubius Hotels Group este cel mai mare prestator de servicii balneare din Europa Centrală, cu un portofoliu de 56 hoteluri în Ungaria, Marea Britanie, Cehia, Slovacia și România. Compania are în România peste 270 de angajați în România.

viewscnt
Afla mai multe despre
danubuis hotels group
sovata
spa