Harghitenii caută soluții pentru a nu pierde turiștii care nu mai pot vizita Salina Praid: ”Avem mai mult de oferit decât salina”. Obiectivul nu are o dată certă de redeschidere

Harghitenii caută soluții pentru a nu pierde turiștii care nu mai pot vizita Salina Praid: ”Avem mai mult de oferit decât salina”. Obiectivul nu are o dată certă de redeschidere
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 aug 2022

Aplicația Visit Harghita a întocmit o listă cu obiective turistice și activități de vacanță, ca alternativă la închiderea salinei Praid, obiectiv preferat de cei mai mulți dintre turiștii care veneau în zona respectivă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„Praid și împrejurimile sale au mai mult de oferit decât salina. Dacă trebuie să vă regândiți vacanța din cauza reparațiilor în desfășurare la mină, iată câteva atracții și activități pentru dumneavoastră!”, este descrierea la lista pusă la dispoziție atât în aplicația mobilă Visit Harghita, cât pe site-ul cu același nume, relatează Agerpres.

Transport gratuit pentru locuitorii din Mangalia și turiștii din stațiuni, cu autobuze electrice CITEȘTE ȘI Transport gratuit pentru locuitorii din Mangalia și turiștii din stațiuni, cu autobuze electrice

Pe lista de alternative întocmită pentru turiști se numără ștrandul cu apă sărată din Praid, Canionul de Sare, Casa Fluturilor, Rezervația Naturală „Dealul Sării” sau Centrul Wellness din localitate.

De asemenea, turiștii sunt îndemnați să viziteze și obiective turistice sau naturale din împrejurimi, cum ar fi Rezervația Geologică Dealul Melcului din Corund, Muzeul de Aragonit din aceeași localitate, Statuia „Inima lui Isus”, de pe Dealul Gordon sau Parcul Mini Transilvania din Odorheiu Secuiesc.

În plus, celor care și-au programat vacanța în zonă li se recomandă și diverse activități de vacanță, precum olărit, prelucrarea iascăi sau prepararea faimosului kürtöskalacs (colac secuiesc).

Din aplicația mobilă și de pe site-ul Visit Harghita se pot obținute mult mai multe informații despre atracțiile zonei, dar și despre restaurante, locuri de cazare sau care sunt activitățiile și obiectivele „family friendly”.

Directorul executiv al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Harghita, Szabó Károly, a precizat, pentru Agerpres, că cei mai mulți dintre cei care vizitau localitatea Praid o făceau pentru salină, care acum este închisă, motiv pentru care Visit Harghita a dorit să le ofere alternative și să diminueze efectele acestei situații.

Salina Praid va rămâne închisă până la punerea în siguranță a căii de circulație, după ce o infiltrație cu apă și nămol a afectat, în data de 23 iulie, galeria de acces în baza de tratament.

Pe pagina de Facebook a Salinei Praid se precizează că „activitatea de vizitare a Saline Praid (baza turistică subteran) va fi închisă până la punerea în siguranță a căii de circulație”, fără a mai fi specificată o dată până la care accesul în subteran nu va fi posibil, așa cum s-a întâmplat în primele zile de după incident.

viewscnt
Afla mai multe despre
salina praid
harghita