Tunelul de acces în Salina Praid a fost inundat. Aproximativ 1.000 de turiști au fost scoși cu autobuzele din salină, după ce transportul a fost inițial întrerupt temporar

Tunelul de acces în Salina Praid a fost inundat. Aproximativ 1.000 de turiști au fost scoși cu autobuzele din salină, după ce transportul a fost inițial întrerupt temporar
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 iul 2022

Un incident a avut loc, sâmbătă, la Salina Praid, unde tunelul de acces a fost inundat de un izvor natural. Aproximativ 1.000 de turiști care se aflau la acel moment în salină au fost scoși cu autobuzele, după ce inițial transportul către suprafață a fost întrerupt pentru a permite echipelor de intervenție evacuarea apei din subteran.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Bogdan Colceriu, ofițer în cadrul Inspectoratului județean de Jandarmi Harghita, a declarat la Digi 24 că ”în urma inundării tunelului de acces în salină, de către un izvor natural, transportul turiștilor către suprafață a fost întrerupt temporar, pentru a permite echipelor de intervenție evacuarea apei din subteran”, potrivit News.ro.

Parcarea gratuită în Mamaia și în Constanța - eșec cu scandal. “Ce vă voi descrie mai jos nu sunt desene animate.\ CITEȘTE ȘI Parcarea gratuită în Mamaia și în Constanța - eșec cu scandal. “Ce vă voi descrie mai jos nu sunt desene animate."

”În salină, la acel moment se aflau aproximativ 1.000 de turiști, aceștia fiind evacuați la suprafață, în siguranță, cu autobuze care au circulat la interval de 30 de minute. În salină au fost întrerupte alimentarea cu apă a băilor și a unităților economice precum și a internetului. La fața locului au intervenit doi jandarmi din cadrul postului de jandarmi Stațiune Balneo-Climaterică Praid, dar și doi elevi de la școala de Jandarmi Fălticeni, care se aflau în practică la acest post, a mai spus ofițerul.

El a precizat că aceștia au coborât în salină pentru a vorbi cu turiștii și pentru a-i calma, pentru a fi transportați la suprafață în siguranță.

Ofițerul a mai spus că echipele de intervenie au intervenit imediat pentru a opri debitul apei în canalul de acces iar turiștii au fost informați ulterior despre eveniment.

”Nu au fost evenimente grave sau ieșite din comun care să ducă la punerea în pericol a vieții acestora. Toți cei 1.000 de turiști au fost scoși la suprafață în siguranță și nu există alte probleme. Momentan se lucrează la remedierea situației, urmând ca salina să reintre în funcțiune imediat ce problema este remediată”, a mai spus Bogdan Colceriu. 

viewscnt
Afla mai multe despre
salina praid
turisti
inundatie
transport