Hotelierii din sudul litoralului reclamă numărul mare al controalelor instituțiilor statului în sezonul estival

Hotelierii din sudul litoralului reclamă numărul mare al controalelor instituțiilor statului în sezonul estival
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 sep 2023

Hotelierii din sudul litoralului reclamă numărul mare al controalelor din partea instituțiilor statului, în sezonul estival recent încheiat, verificări ce au cauzat "blocaje financiare și dificultăți în relația cu turiștii", a informat Organizația de Management al Destinației (OMD) Mangalia.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Sesizările agenților economici au fost preluate de prefectul județului pentru a fi transmise guvernanților, scrie Agerpres.

Industria turismului din Uniunea Europeană a înregistrat o redresare solidă după pandemie CITEȘTE ȘI Industria turismului din Uniunea Europeană a înregistrat o redresare solidă după pandemie

"Agenții economici din stațiunile turistice din sudul litoralului, reuniți în ședința anuală a Organizației de Management al Destinației Mangalia, au reclamat numărul mare de controale din partea instituțiilor statului, pe parcursul sezonului estival, recent încheiat, fapt ce a cauzat blocaje financiare și dificultăți în relația cu turiștii. Aceștia au explicat (...) că, în cele 60 de zile de sezon estival, au primit aproape 50 de controale din partea organelor de control abilitate. Prefectul Constanței a preluat toate sesizările agenților economici și a dat asigurări că va transmite nemulțumirile acestora, reprezentanților din Guvernul României", se arată într-un comunicat de presă transmis de OMD Mangalia.

La ședința OMD Mangalia, reprezentanții administrației locale au prezentat stadiul lucrărilor de modernizare din fiecare stațiune, precum și proiectele care urmează să fie finanțate din fonduri europene sau guvernamentale.

Cu aceeași ocazie, s-a discutat despre extinderea sezonului estival și atragerea unui număr cât mai mare de turiști, prin dezvoltarea Aeroportului Tuzla.

"Alte teme de discuție au vizat extinderea plajelor, precum și fluidizarea transportului către sudul litoralului (...) În acest sens, deputatul Marian Crușoveanu a menționat că au intrat în linie dreaptă mai multe proiecte la Ministerul Transportului și Infrastructurii, care vor demara cel mai probabil în 2024, precum: Alternativa Techirghiol, cu termen de finalizare 36 luni, modernizarea unui drum județean care ajunge pe litoral, prin zona Albești, realizarea unor lucrări majore de infrastructură la Eforie Nord (pasaje, tuneluri) care vor fluidiza traficul rutier, în sezonul estival. La rândul său, deputatul Bogdan Huțucă a explicat (...) că Guvernul a ținut cont de doleanțele Federațiilor și Patronatelor din turism, iar voucherele în HORECA se vor menține și anul viitor", se mai relatează în comunicatul menționat. 

viewscnt
Afla mai multe despre
cazare
hotel