Românii, cei mai numeroși turiști din Bulgaria

Românii, cei mai numeroși turiști din Bulgaria
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 sep 2023

Institutul Național de Statistică (INS) de la Sofia a raportat o creștere a numărului de turiști în Bulgaria în iunie 2023 și iulie 2023. În această perioadă, numărul total de înregistrări ale turiștilor bulgari și străini în locurile de cazare este de peste 2,4 milioane, ceea ce reprezintă o creștere de aproape 12% față de aceeași perioadă a sezonului estival de anul trecut, potrivit publicației 24Chasa, citată de Rador.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Rezultatele sunt cu aproape 4% mai bune față de aceeași perioadă a anului 2019 pentru întreaga țară, iar acest lucru se datorează în primul rând faptului că au fost mai mulți turiști bulgari.

O companie aeriană propune vacanța fără valiză CITEȘTE ȘI O companie aeriană propune vacanța fără valiză

Cu toate acestea, numărul total de înnoptări ale turiștilor bulgari și străini este încă cu 8% mai mic decât nivelul de dinainte de pandemie.

Înregistrările turiștilor bulgari se ridică la peste 1,1 milioane pentru perioada iunie-iulie 2023, ceea ce reprezintă o creștere de 4% față de aceeași perioadă a anului 2022. În comparație cu anul 2019, se înregistrează o creștere semnificativă, de 28,6%.

Înscrierile de turiști străini se apropie de 1,3 milioane în perioada iunie-iulie 2023, cu o creștere de 20% față de aceeași perioadă a anului 2022.

Nivelul de redresare a fluxului turistic din străinătate este de 88% conform datelor INS pentru perioada iunie-iulie 2023, adică turiștii din străinătate sunt cu circa 12% mai puțini față de nivelul de dinaite de pandemie, mai indică datele INS.

Iată datele pentru principalele piețe: Cei mai numeroși sunt turiștii bulgari – peste 1,1 milioane de înscrieri, urmați de turiștii românii – cu 348.000 de înscrieri. Pe locul trei se află polonezii – cu peste 144.000 de înscrieri, urmați de turiștii germani – cu peste 98.000 de înscrieri. Turiștii din Cehia au avut 75.000 de înscrieri, cei britanici – peste 68.000, iar cei din Israel – peste 54.000 de înscrieri.

ANPC explică: Când aveti dreptul să primiți compensații pentru curse avion. Condiții de îndeplinit CITEȘTE ȘI ANPC explică: Când aveti dreptul să primiți compensații pentru curse avion. Condiții de îndeplinit

Creșterea raportată pentru perioada iunie – iulie 2023 față de aceeași perioadă a anului 2022, conform datelor oficiale ale INS, este pentru Bulgaria – de aproape 4%, România – de aproape 10%, Polonia – creștere de aproape 23%, Germania – de aproape 8%, Cehia – de aproape 13% de creștere, Marea Britanie – o creștere de aproape 8%.

Comparația cu aceeași perioadă a anului 2019 arată că fluxul turistic din România și Cehia a depășit deja semnificativ nivelul de dinainte de pandemie, iar Polonia aproape că a atins nivelul de dinainte de pandemie.

Există unele progrese în ceea ce privește redresarea și pe piețele germane și britanice, comparativ cu aceeași perioadă din vara trecută, dar rezultatele rămân mai mici decât în 2019. 

viewscnt
Afla mai multe despre
bulgaria
turisti
romania