Hotelurile din Paris se pregătesc pentru euforia olimpică

Hotelurile din Paris se pregătesc pentru euforia olimpică
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 mar 2024

Sectorul hotelier din Paris a început pregătirile pentru euforia olimpică, în apropierea Jocurilor din această vară, dar și-a temperat din așteptări după o prognoză foarte optimistă din urmă cu câteva săptămâni privind impactul economic, informează EFE.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Cazarea la Paris între 26 iulie și 11 august va continua să fie scumpă, dar cifrele astronomice anunțate în urmă cu câteva luni sunt totuși departe de realitate, iar odată cu apropierea evenimentului, trendul ar putea fi descendent, consideră experții în turism, scrie Agerpres.

CONFIRMARE FOTO Istoricul hotel Ambasador - închis pentru un amplu proces de renovare, după achiziția sa de către celebra familie Julius Meinl CITEȘTE ȘI CONFIRMARE FOTO Istoricul hotel Ambasador - închis pentru un amplu proces de renovare, după achiziția sa de către celebra familie Julius Meinl

Deși se făcea referire, în urmă cu un an, la un preț mediu de 1.300 de euro pentru o noapte de cazare pe perioada olimpică, directorul Observatorului pentru turism din Paris, Thomas Deschamps, afirmă că media a "scăzut acum la 500 de euro pe noapte", conform ultimelor studii, dar sectorul hotelier o situează totuși între 600 și 650 euro.

Parisul, care găzduiește cele mai multe hoteluri din lume, cu 200.000 de camere în condiții normale, va primi, printre participanți, delegații, oficiali și spectatori, 11 milioane de turiști timp de două săptămâni, dar impactul asupra sectorului va fi mult mai scăzut decât se anticipase, conform expertului.

Din varii motive, cei care vor beneficia de o acreditare vor beneficia de prețurile negociate în urmă cu mai mulți ani de Comitetul de organizare și vor evita astfel speculațiile.

În plus, majoritatea celor care vor veni să asiste la Jocurile Olimpice vor fi în proporție de 65 la sută francezi, iar 40 la sută rezidenți din regiunile pariziene.

Un alt element care a redus din așteptări este faptul că pe durata Jocurilor vor fi mai mulți turiști olimpici și mai puțini turiști obișnuiți care vor vizita capitala Franței decât în condiții normale.

Observatorul pentru turism mai adaugă și că prețurile apartamentelor de închiriat pe termen scurt au fost revizuite în scădere, chiar dacă mai puțin decât în sectorul hotelier.

"Dar Jocurile Olimpice sunt o imagine unică în lume. Este evenimentul cel mai mediatizat al planetei și ne va permite să arătăm imaginea Parisului, un oraș care se schimbă, care este sustenabil", a mai precizat Thomas Deschamps.

viewscnt
Afla mai multe despre
paris
hotel