INS: 93% dintre călătoriile turistice efectuate în 2021 au fost pentru vacanțe

INS: 93% dintre călătoriile turistice efectuate în 2021 au fost pentru vacanțe
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 mar 2022

Numărul călătoriilor turistice efectuate de rezidenți în anul 2021 a fost de 17.861.300, ponderea călătoriilor pentru vacanțe în total călătorii fiind de 93,0%, pentru cele de afaceri și motive profesionale de 2,2%, iar pentru alte motive (pelerinaj religios, tratament medical etc) de 4,8%, conform datelor centralizate de Institutul Național de Statistică.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cele mai multe călătorii efectuate în anul 2021 au fost cele de 1-3 înnoptări, 62% din totalul călătoriilor pentru afaceri și motive profesionale și 61,2% din totalul călătoriilor pentru vacanțe, potrivit Agerpres.

Ca și în anii anteriori s-a menținut preferința turiștilor români privind modalitatea de cazare în cadrul călătoriilor pentru vacanțe, 53,8% dintre aceștia preferând cazarea la rude și prieteni. Urmează cazarea în hoteluri și unități similare, în proporție de 22,8% și alte unități de cazare (cabane turistice, pensiuni turistice, pensiuni rurale, bungalouri, spații de cazare pe nave) în proporție 15,1%. Restul modalităților de cazare, respectiv locuințe particulare cu chirie (camere și apartamente de închiriat), case de vacanță (locuințe particulare), campinguri și alte tipuri de cazare fără plată au fost preferate de 8,3% dintre turiști.

viewscnt
Afla mai multe despre
turism
calatorii
ins